Шотландският актьор Джеймс Макавой, познат с ролите си във филми от поредицата "Х-Мен" и "Стъкления", е дарил 275 000 лири за борбата с коронавируса.

Сумата, предоставена от Макавой, е за закупуване на лична защитна екипировка за служителите на британската Национална здравна служба, които се борят на първа линия срещу смъртоносния вирус, пише БТА, цитирайки Контактмюзик.

Джеймс Макавой е съобщил в Инстаграм, че е направил дарението в рамките на кампания за набиране на средства, озаглавена "Маски за героите".

Актьорът е публикувал видео, в което отправя призив и към останалите да правят дарения.

"Здравейте, аз съм Джеймс Макавой и съм тук, за да ви споделя за кампания, наречена "Маски за героите". Всички сме чували истории за лекари и медицински сестри, които се налага сами закупуват личната си предпазна екипировка от интернет или магазини от типа "Направи си сам". Тези продукти, както и самата ситуация, не са добри. Така медицинските служители не само се излагат на повишен риск от зараза, но и се поставят в положение на по-висока опасност да я разпространят. Тази ситуация налага спешни действия", казва 40-годишният Макавой.

Вижте тази публикация в Instagram.

LINK IN BIO. #masksfornhsheroes #masks4nhsheroes #protectthenhs #frontline #nhs #stayathome #coronavirus #covid19 @crowdfunderuk #thankyounhs

Публикация, споделена от James Mcavoy (@jamesmcavoyrealdeal) на

Актьорът призовава да се купува екипировка от проверени международни доставчици, допълвайки, че средствата, дарени в кампанията, ще помогнат за спасяването на човешки животи.