Певецът Джейсън Деруло настоя да бъде отхвърлен съдебeн иск, заведен от певица, която го обвинява в сексуален тормоз. Според съдебните документи, получени в изданието Radar, Деруло и компанията "Atlantic Records" се борят срещу исковете, предявени от Емаза Гибсън.

През изминалата година Джейсън и звукозаписната компания бяха изправени пред съда от жената заради предполагаем сексуален тормоз. Искът ѝ включваше неуточнено обезщетение, репресии, нарушаване на договора, невъзможност да се спре тормозът на работното място и нарушаване на калифорнийския закон за гражданските права.

В жалбата си Гибсън твърди, че Деруло се е свързал с нея през август 2021 г., за да ѝ предложи запис и договор с неговия музикален импринт "Future History" и "Atlantic Records". Според жената на първата им среща през септември 2021 г. Деруло ѝ е предоставил "огромно количество алкохол". "Казах му, че не употребявам спиртни напитки, а той ме притискаше да пия", каза по-късно Гибсън пред NBC News.

В съдебния си иск тя твърди също, че докато е работила с Деруло, той често я е канил да вечерят насаме. По нейни думи е отказала, а Джейсън от своя страна прекъснал комуникацията си с нея и прекратил звукозаписния ѝ договор. В отговор Деруло и компанията му казаха, че Емаза "няма никакви доказателства той някога да я е тормозил или че й е поставял условия". В молбата им се пише също, че "е показателно, че няма твърдения г-н Деруло някога да е поискал в прав текст да има лични отношения с дамата".