Мадона "енергично се защитава" за двучасовото закъснение на концерт, заради което фенове заведоха съдебен иск, съобщава Би Би Си, цитирана от БТА.

Певицата е съдена от двама фенове, които са присъствали на неин концерт миналия месец в Ню Йорк.

В иска се казва, че двойката "не би платила за билети", ако е знаела, че шоуто ще приключи толкова късно.

Представителите на американската певица и промоутърът "Лайв Нейшън" заявиха, че технически проблем е причинил закъснението.

Съвместното изявление гласи: "Концертите в Северна Америка започнаха в зала "Барклис Сентър" в Бруклин, както беше планирано, с изключение на технически проблем на 13 декември по време на саундчека.

Това доведе до забавяне, което беше добре документирано в съобщенията в пресата по това време. Възнамеряваме да защитаваме този случай енергично".

В изявлението се добавя, че неотдавнашната европейска част на турнето е "получила възторжени отзиви".

В иска, заведен от Майкъл Фелоуз и Джонатан Хадън, се посочва, че "много притежатели на билети, които са посетили концерта в делничната вечер, е трябвало да станат рано, за да отидат на работа и/или да се погрижат за семейните си задължения на следващия ден".

Те съдят "Лайв Нейшън" и "Барклис Сентър" за "безразсъдно упражняване на фалшива реклама, небрежно въвеждане в заблуждение и нелоялни и измамни търговски практики".

От "Барклис Сентър" все още не са отговорили на иска.

Фелоуз и Хадън са гледали шоуто в сряда, 13 декември 2023 г., и са заявили, че то е трябвало да започне в 20:30 ч., но е стартирало едва след 22:30 ч. и е приключило около 01:00 ч.

В иска се твърди, че другите вечери на Мадона на същото място, на 14 и 16 декември, също уж започнали с повече от два часа закъснение.

"Ответниците не са уведомили притежателите на билети, че концертите ще започнат много по-късно от началния час, отпечатан на билета, и както е било рекламирано, в резултат на което притежателите на билети са чакали с часове", се посочва в документа.

В съдебните документи също така се твърди, че Мадона "има дълга история на пристигане и започване на концертите си със закъснение, понякога с няколко часа", като се посочват примери, включително "турнето ѝ Rebel Heart 2016, турнето ѝ Madame X 2019-2020 и предишни турнета, при които Мадона непрекъснато е започвала концертите си с над два часа закъснение" (Концертът й на Националния стадион в София през август 2009 г. също закъсня с два часа, бел. а.).

Това не е първият случай, в който фенове възразяват срещу закъсненията на певицата за нейните концерти, а през 2019 г. един фен заведе дело заради закъснение за концерт в САЩ, но месец по-късно той доброволно прекрати делото, според Ей Би Си Нюз.

"Има нещо, което всички вие трябва да разберете, каза Мадона за свое оправдание по време на концерт в Лас Вегас преди пет години - и то е, че думата "закъснявам" не важи за една кралица".

Ищците предявяват иска за неуточнени вреди.