Домашният любимец на Джейсън Момоа - истинско прасе, не успя да го придружи на премиерата на новия му филм "Slumberland", който актьорът рекламира тези дни, съобщава CNN.

Момоа пристигна за събитието в Лос Анджелис в сряда, облечен в нещо като лилава пижама, и каза пред "Entertainment Tonight", че се надявал да пристигне с прасето, но то в крайна сметка останало вкъщи. Той беше казал, че иска да го вземе със себе си по червения килим. 

"О, той е на Хаваите! Той е диво прасе, така че не можах да го взема със себе си", каза Момоа, който вместо с питомеца си, позира с плюшено животно. "Много исках, но мисля, че щеше да е доста неудобно", добави той. 

В "Slumberland" Момоа играе ексцентричен разбойник на име Флип, който води момиченце, останала  сираче (Марлоу Баркли) и нейната играчка-прасе, през свят на мечти. Детето през цялото време се надява да види отново баща си. 

Снимка: Getty Images

Момоа разкри по-рано този месец, че е осиновил прасе, след като снима с него. "Ето защо не мога да работя с животни. Искам да ги взема у дома. Див и свиреп като неговия татко", написа той в Instagram.

Момоа все още се лута между две имена, с които да нарече прасето си - Лау Лау и Манапуа.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Jason Momoa (@prideofgypsies)

Той също има магаре и два полувълка.

"Slumberland" ще се излъчва по Netflix от 18 ноември.

Снимка: Getty Images

Междувременно стана ясно, че Момоа е решил да скъса с носенето на дрехи и предпочита да ходи почти гол. 

Това той заяви пред Джими Кимел в неговото шоу. Водещият отдели малко време, за да покаже на Момоа и публиката му снимка, която 43-годишният актьор наскоро сподели в Instagram и на която е в бежова дреха, подобна на прашка, по време на риболов. 

 

"Това е традиционно мало, което носят хавайците", каза Момоа на Кимел, обяснявайки, че е започнал да се облича така, докато се подготвял за снимките на предстоящия си сериал по  Apple TV+ , Chief of War".

Кимел се пошегува, че рибите в океана трябва да се почувстват предадени, когато видят самия Аквамен да лови риба и след това попита: "И този тоалет удобен ли ти е?"

"О, Боже мой, да. Всъщност вече дори не обичам да нося дрехи", отговори Момоа. "Нося го всеки ден. Нося го през цялото време", добави чаровникът, който се е фокусирал в опазването на околната среда.