Първата дама на САЩ Джил Байдън пише детска книга с картинки за котката си Уилоу от Белия дом, която ще бъде публикувана през юни, предават АП и БТА.

Издателство "Simon & Schuster" обяви по-рано през седмицата: "Уилоу, котката на Белия дом" разказва как късокосместото таби се е озовава в официалната резиденция на президента на САЩ."

Котката впечатлява първата дама, след като скача на сцената, докато тя говори във ферма в Пенсилвания по време на президентската кампания през 2020 г. По-късно Джил я осиновява и я кръщава на родния си град Уилоу Гроув, Пенсилвания.

"Докато Уилоу препуска от стая в стая, изследвайки историята в новия си дом, тя бързо научава за всички невероятни хора, благодарение на които Белият дом функционира", каза Джил в съобщение на издателството. "Те посрещнаха Уилоу с любов и грижа, точно както посрещнаха мен и Джо, както и първите семейства, дошли преди нас, и всички хора, които стъпват в този дом".

"Създавайки много нови приятели по пътя си, пътешествието на Уилоу дава на света котешки поглед към всички тънкости на Белия дом", добави тя.

Уилоу е единственият домашен любимец на семейство Байдън, което все още живее в официалната резиденция на президента на САЩ. Те имаха и три немски овчарски кучета. Първото им куче Чамп почина през 2021 г., а Мейджър и Командър вече не живеят в Белия дом, след като проявиха агресивно поведение към агенти на Сикрет сървис и членове на персонала на Белия дом.

"Уилоу, котката на Белия дом" е написана в съавторство с авторката Алиса Сатин Капюсили и е илюстрирана от художничката Кейт Берубе.