Джил Байдън отново изпрати послание за любов на американците по случай Свети Валентин чрез изложба на моравата на Белия дом, съобщават АП и БТА. 

"Валентинката за страната" на първата дама бе разкрита при изгрева на слънцето в сряда. Инсталацията включва голям дървен червен плик, изписан с нейния почерк с думите: "На Америка с любов". Той е придружен от голям розов плик и картичка с послание: "Честит Свети Валентин! XOXO, Джил". Инсталирана е през нощта на моравата на Белия дом откъм Пенсилвания авеню.

Третият експонат в изложбата - триизмерна дървена кутия, прелива от сърца, изрисувани с различни послания за любов, благодарност и оптимизъм. Сред тях са "Бъдете добри", "Изберете любовта" и "Ти си специален/на".

Експозицията е стратегически разположена, така че да бъде показана в телевизионни кадри на живо от Белия дом. Денят на влюбените е един от любимите празници на първата дама и в сряда тя за четвърти път изпраща израз на любовта си към американците с изложба на моравата на 14 февруари.

Миналогодишната изложба включваше отпечатъци от ръцете на деца от семейства на военни. През 2021 г. и 2022 г. тя също така изложи послания за Деня на влюбените в Белия дом.

Джил Байдън подреди витрина за Деня на влюбените и вътре в Белия дом, която посетителите ще могат да разгледат по време на обиколките си в сградата, съобщиха от офиса на първата дама.