Първата дама Джил Байдън посрещна коледната елха за Белия дом по-рано тази седмица, заобиколена от деца на военни, информира изданието "The Hill".

Във Вашингтон коледният сезон вече е официално открит, а коледното дърво, което ще бъде поставено в Белия дом пристигна с карета с конски впряг. Скоро на специална церемония президентът на Америка Джо Байдън и съпругата му ще запалят светлините му, като традицията е установена още през 1923 г. от Калвин Кулидж.

"Елхата е великолепна", заяви Джил Байдън пред репортерите. "Някои от децата казаха, че никога не са виждали толкова голямо дърво. Така че се надявам, че всички ще се върнете по време на празниците със семействата си, за да видите дървото, когато бъде украсено."

Вижте снимки на Джил Байдън с елхата >>

Иначе дървото е от църковния разсадник Клайн в Северна Каролина. То е 18-метрова ела "Фрейзър" и ще стои в Синята стая на Белия дом, според "News & Observer". Пристигането му бележи официалното начало на празничния сезон. По-рано през седмицата президентът Байдън пък помилва две пуйки, предназначени за празничната трапеза. 

Снимка: БТА/AP Susan Walsh