Президентът на САЩ Джо Байдън и първата дама Джил Байдън, най-накрая прибавиха обещаната котка към домашните си любимци, съобщи БТА. Името на новата им питомка е Уилоу. Сиво-бялата тигрова писана със зелени очи е на две години и идва от ферма в Пенсилвания.

"Уилоу се настани в Белия дом с любимите си играчки, лакомства и много място за душене и изследване", каза говорителят на първата дама Майкъл Лароса. Джил Байдън заяви след избирането на съпруга й за президент през ноември 2020 г., че ще донесат коте в Белия дом, но пристигането му беше отложено.

Снимка: БТА

Миналия месец от Белия дом съобщиха, че котката ще пристигне през януари. Първата дама е кръстила Уилоу на родния си град Уилоу Гроув, Пенсилвания.

Късокосместата котка прави голямо впечатление на Джил Байдън, след като скача на сцената и прекъсва изказването й на спирка в Пенсилвания по време на кампанията през 2020 г., обяснява Лароса.

"Виждайки тази химия помежду им, собственикът на фермата разбра, че Уилоу принадлежи на д-р Байдън", каза говорителят.

Белият дом не е имал котешки обитател след Индия, питомката на президента Джордж У. Буш.

Уилоу се присъединява към Къмандър - кученцето от породата немска овчарка, което Джо Байдън представи през декември като подарък за рождения си ден от своя брат Джеймс Байдън и съпругата му Сара.

Преди Къмандър семейство Байдън имаше други две немски овчарки в Белия дом - Чемп и Мейджър.

Мейджър, 3-годишно куче, взето от приют, обаче започна да се държи агресивно след пристигането си през януари 2021 г., провинявайки се с няколко ухапвания. От Белия дом заявиха, че Мейджър все още се приспособява към новото място. Кучето след това беше върнато обратно в дома на семейство Байдън в Делауер за обучение.

След консултация с треньори на кучета, специалисти по поведение на животните и ветеринарни лекари президентската двойка реши да последва колективната препоръка на експертите и да изпрати Мейджър да живее в по-спокойна среда с приятели на семейството, каза Лароса миналия месец.

Другият президентски питомец, Чемп, почина през юни миналата година на 13-годишна възраст, припомнят агенциите.