Стоейки под ярките прожектори, придаващи им неустоимо обаяние, холивудските знаменитости изглеждат почти като божества, недосегаеми за любовните терзания, присъщи на простосмъртните. Напускайки обаче обсега техните светлини, става ясно, че те са съвсем обикновени хора, за които разочарованията в личен план далеч не са чужди. Нещо повече, въпреки всеобщото обожание, на което по традиция се радват, популярните личности също познават горчивия вкус на несподеленото влечение към някого.

Това със сигурност би потвърдила и актрисата Брук Шийлдс, която съвсем наскоро призна, че дълго време е имала силни чувства към първородния син на бившия президент Джон Кенеди, които в крайна сметка останали едностранни, след като той не им отговорил... Не и по начина, по който тя е искала.

В свое скорошно интервю с Хауърд Стърн звездата разказа, че още от дете е била лудо влюбена в наследника на някогашния държавен глава на САЩ. В разговора тя обясни, че обичта ѝ към него била подклаждана от нейната майка, която постоянно ѝ повтаряла, че той е момчето, за което ще се омъжи. Така Брук растяла с представата как някой ден двамата ще застанат заедно пред олтара, където ще си кажат "Да" един на друг, обвързвайки завинаги своите животи.

Вижте снимки на Шийлдс и Кенеди >>

Тази илюзия продължила до момента, в който години по-късно, след смъртта на баща му, се запознала с младия мъж в Аспен, Колорадо, където разбрала, че той всъщност не е този, за когото го е мислила.

По онова време славата вече била застигнала Шийлдс, която имала зад гърба си няколко корици на модни списания, както и участия в пълнометражни филми. И макар вече да била свикнала с компанията на известни лица, тя се притеснила, когато осъзнала, че сред множеството посетители на пистите в курорта бил и Джон Кенеди-младши, отишъл там на почивка със семейството си.

Джон Кенеди-младши

Снимка: Getty Images

След като първоначалното смущение преминало, Брук си казала, че трябва да направи нещо, с което да привлече вниманието му. Така тя решила смело да се пусне по един от опасните заснежени склонове, въпреки че никога преди това да не била карала ски, което бързо проличало... Най-вече след като се наложило да бъде свалена от клоните на дърво с помощта на хеликоптер, за щастие напълно невредима. В крайна сметка обаче планът ѝ дал резултат, тъй като след изпълнението ѝ за Кенеди-младши, а и всички хора наоколо, било невъзможно да не я забележи. Разпознавайки я, той все пак отишъл при нея, за да се представи, а в края на последвалия им разговор, през който многократно изтъкнал визуалната ѝ прилика с нейната майка, я поканил вечерта да се присъедини към него и близките му в местен бар.

Само че заради споровете, които се разразили между членовете на фамилията, двамата не се задържали задълго в заведението. По предложение на Джон те го напуснали, като се отправили към хотела, в който бил отседнал. Стигайки пред входа му, той я придърпал към себе си, впивайки устни в нейните.

"Това бе най-хубавата целувка, която съм имала през живота си", сподели актрисата, обяснявайки, че отправеното ѝ след нея предложение за секс я е накарало да замръзне на място. "Спомням си, че си помислих: "Ако сега преспя с него, той може да не ти проговори повече".

Снимка: Getty Images

По онова време тя все още била девствена и не искала да загуби своята непорочност едва след няколко часа, прекарани с някого, било то и сина на тридесет и петият президент на страната, когото обичала. Ето защо отказала.

"Тогава видях истинското му лице", категорична е Брук, разказвайки, че при отговора ѝ, той просто се обърнал и тръгнал към стаята си, оставяйки я съвсем сама на улицата. "Трябваше да си взема такси, за да се прибера, което не беше никак кавалерско", заяви тя.

На следващия ден актрисата от "Синята лагуна" се убедила, че е постъпила правилно, понеже Кенеди-младши я пренебрегнал на пистите, преструвайки се, че тя не е там, предава "Vanity Fair".

"Той нито ме погледна, нито ме заговори", уточнява тя. "От една страна, си казах: "По дяволите!" От друга обаче си помислих: "О, слава Богу, защото и да бе прекарала нощта с него, той пак можеше да те игнорира".

През 1996 г., малко повече от десетилетие след историята в Аспен, Кенеди-младши сключва брак с публицистката Каролин Бесет. Три години по-късно двамата загинат в самолетна катастрофа.

Джон Кенеди-младши със съпругата си Каролин Бесет

Снимка: Getty Images

През следващите години Шийлдс се среща с няколко мъже в Холивуд, сред които попадат имената на актьора Лиъм Нийсън и тенисиста Андре Агаси. С втория минават под венчилото, но семейният им живот приключва само след две години. Вторият път, в който тя застава пред олтара, е през 2001 година, когато узаконява връзката си с режисьора Крис Хенчи, от когото има две дъщери, но и този съюз приключва, преди смъртта да ги раздели, както гласят клетвите на младоженците.