Всеки дъх за Джони Деп е изкуство - познаваме го най-много като актьор, след това и като музикант - китарист в няколко проекта, но талантът му на художник досега беше по-малко познат. В дебютната си колекция от картини "Friends & Heroes" той се фокусира върху хора, които познава добре и които са го вдъхновили като личност. Всеки образ е интимно отражение на техния характер в очите на Джони, изображение на това как те са се разкрили пред него. От неговия скъп приятел Кийт Ричардс, който вдъхнови маниерите на скандалния капитан Джак Спароу - Кийт играе баща му в "Карибски пирати", през Боб Дилън, до Елизабет Тейлър и Ал Пачино.

Джони продаде принтове на творбите си за 3 млн. долара за броени часове, съобщи "Sky news". 

Холивудският актьор обяви на своите 27 милиона последователи в Инстаграм, че продава принтовете от поредицата си "Friends And Heroes", която той е създал, чрез галерията "Castle Fine Art" в Ковънт Гардън в Лондон. След публикацията на Деп в Инстаграм, която го показва седнал пред картините, уебсайтът на галерията претърпя голям трафик и се срина.

Експерти казват, че в творбите му се забелязва характерно движение на "свободната ръка". 

Продадени са били всичките 780 копия, които бил подготвил, като по-малките рамкирани са вървели по близо 4000 паунда, а четирите основни картини са похарчени за 15 000 паунда. 

"Винаги съм използвал изкуството, за да изразя чувствата си, особено към тези, които са най-важни за мен, като моето семейство, приятели и хора, на които се възхищавам", каза Деп.