Джони Деп застана пред съда във Феърфакс, Вирджиния вчера по делото за клевета срещу бившата му съпруга Амбър Хърд, което заведе.

В своите почти тричасови показания, които ще продължат днес, актьорът номиниран за "Оскар" говори надълго и нашироко за твърденията на Хърд, че е е била обект на за домашно насилие.

"Моята цел е истината", така започна Деп изказването си.

Деп, известен с работата си във франчайза "Карибски пирати", съди Хърд за 50 милиона долара в съда в окръг Феърфакс, Вирджиния заради публикация на "Washington Post" от 2018 г., в която тя разказва, че е преживяла домашно насилие, но не споменава името на Деп.

Снимка: АР/БТА

Преди тази публикация е имало случай, когато Хърд се оплакала, че Деп е насинил лицето й, след като й е хвърлил телефон по нея в дома им в Лос Анджелис. Деп отрече това и не е му беше повдигнато обвинение.

Деп заяви в своите показания вчера, че той и Хърд са имали спорове по време на връзката си, но: "Никога не съм стигал до момент, в който да ударя г-жа Хърд по какъвто и да е начин, нито съм удрял жена през живота си".

Той разказа за вербалното и физическо насилие, което той и неговите братя и сестри са преживели от майка им. Призна, че първият му опит със непозволени субстанции датира от 11-годишната му възраст когато е взел от хапчетата на майка си, "за да избяга от хаоса на това, което преживяхме".

Снимка: АР/БТА

Деп твърди, че статията, в която Хърд намеква, че той я е тормозил, е довела до финансови загуби за него, включително отпадането му от бъдещите филми на "Карибски пирати", след като е начело на франчайза в продължение на 15 години.

"Един ден ти си Пепеляшка, а след шест секунди си Квазимодо", описва Деп как се обърнала кариерата му, след като беше обвинен в малтретиране. "Не заслужавах това, нито децата ми, нито хората, които вярваха в мен през всичките тези години".

Снимка: Getty Images

Деп смутено призна в своите показания, че не е гледал първия филм на Пиратите. Той обаче каза: "Аз вярвах в героя с цялото си сърце".

Процесът започна миналата седмица и Деп каза във вторник, че показанията му са "първата възможност, която имам да говоря за този случай изцяло." Деп и Амбър се срещнаха на снимачната площадка на "The Rum Diary" през 2009 г., ожениха се през 2015 г. и после започнаха скандалите.

Деп каза, че в началото на връзката си им тя му се е струвала "твърде добра, за да е истина".

"Тя беше внимателна, любяща, умна, мила, забавна, разбираше ме. Имахме много общи неща", каза той.

Амбър се сдоби с дъщеря, Уна Пейдж Хърд, чрез сурогатна майка миналата година.