Общността на актьора от "Карибски пирати" NFT, Never Fear Truth, събра огромна сума под формата на дарения и раздели парите между фондацията на детската болница в Пърт, благотворителната организация на детската болница Great Ormond Street Hospital, The Footprint Coalition и детската болница в Лос Анджелис.

От компанията съобщиха:

"Радваме се, че можем да потвърдим, че общата сума на даренията е близо 800 000 долара."

Детската болница в Лос Анджелис беше една от двете благотворителни организации, заедно с Американския съюз за граждански свободи (ACLU), на които бившата съпруга на Джони, Амбър Хърд, обеща да дари 7-те си милиона долара бракоразводно обезщетение, когато договориха условията на раздялата си през 2016 г.

Тогава тя заяви:

"Дарението ще бъде разделено поравно между Американския съюз за граждански свободи, с особен фокус върху спирането на насилието срещу жени, и Детската болница в Лос Анджелис, където работя като доброволец през последните 10 години. Парите не играят никаква роля за мен лично и никога не са играли, освен дотолкова, доколкото мога да ги даря за благотворителност и по този начин, надявам се, да помогна на онези, които са по-малко способни да се защитят."

По време на неотдавнашния ожесточен съдебен процес за клевета на бившата двойка обаче адвокатът на звездата накара актрисата да признае, че не е изпълнила обещанието си, настоявайки, че не е била в състояние да плати заради продължаващите съдебни спорове с бившия си съпруг.

Снимка: AP/БТА

В съда главният оперативен директор и главен юрисконсулт на ACLU, заяви в предварително записани показания - които бяха заснети през декември 2021 г. - че 36-годишната актриса е била предложена за посланик на ACLU след обещанието ѝ да предостави голямо дарение, но отбеляза, че то не е било напълно изпратено към момента на показанията.

Организацията е получила четири плащания, като 350 000 щатски долара са платени директно от актрисата, 100 000 щатски долара са дошли от Джони, а две плащания от 500 000 и 350 000 щатски долара са изпратени чрез дарителски фондове.