Актьорът Джони Деп отрече да е удрял бившата си съпруга в пристъп на ревност и да е провесвал малкото ѝ куче през прозореца на автомобил, подложен на кръстосан разпит в делото за клевета срещу в. "The Sun" в Лондон, предадоха световните информационни агенции.

Издателят на в. "Тhe Sun" е ответник по дело за клевета. Причината е статия от 2018 г., в която холивудският актьор е наречен "бияч на съпруги".

Вижте снимки >>

Актьорът каза в съда, че твърденията на бившата му съпруга са "напълно неверни". Той я определи като социопатка, нарцистична и емоционално нечестна.

Защитата на вестника разчита на обвинения на Амбър Хърд за 14 инцидента, при които Джони Деп е проявил насилие от 2013 г. до 2016 г. Той отрича всички и твърди, че Хърд го е нападала и удряла и дори е порязала сериозно пръста му с хвърлена бутилка водка.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

При кръстосаният разпит адвокатът на "Тhe Sun" - Саша Уос, разказа за инцидент с картина, нарисувана от бивша партньорка на Хърд. Актьорът се бил подразнил от нея и се опитал да я изгори, като ударил Хърд, когато му попречила.

Джони Деп каза, че е ревнив, но отрече историята да е истина. Той увери, че никога не е удрял Хърд, предава БТА. Той отрече също да я е удрял, когато му се е присмяла на татуировката "Вино завинаги", преправена от "Уинона завинаги" на предишната негова приятелка Уинона Райдър. Той отхвърли всички обвинения за насилие, както и вероятността да не помни, защото е бил пиян.

Адвокатът се опита да обрисува Деп като неуравновесен човек, приемал дълго наркотици и злоупотребявал с алкохол. Макар и да призна, че от дете се е дрогирал, той отхвърли твърденията на Хърд да се превръща в "чудовище", когато е опиянен.

Снимка: АР/БТА

Джони Деп заяви, че съпругата му изглежда през цялата им връзка е "събирала досие" и "застрахователна полица за по-късно". Той напомни, че Амбър Хърд също е пиела доста.

Деп и Хърд се срещат през 2011 г. на снимачната площадка на "Дневникът на едно пиянде" ("The Rum Diary") и се женят през февруари 2015 г. Петнадесет месеца по-късно Хърд подава молба за развод и след дни получава ограничителна заповед срещу Деп. Актрисата обвинява съпруга си във физически тормоз, той отрича.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Разводът им приключва през 2017 г., когато ограничителната заповед отпада и Деп приема да плати на Хърд предварително договорената сума от седем милиона долара.

Очаква се делото на Деп срещу издателя на в. "The Sun" да продължи три седмици.