Джони Деп започва съдебното си дело за клевета срещу издателя на в."The Sun" в британски съд.

Процесът ще разкрие подробности от личния живот на холивудския актьор, на бившата му съпруга актрисата Амбър Хърд и на други известни личности.

Деп, който е на 57 години, съди "News group corporation" и главния редактор Дан Утън за клевета в статия на Утън във в."The Sun" от 2018 г., в която актьорът е наречен "бияч на съпруги".

Делото, което ще се гледа от Висшия съд в Лондон, се очаква да продължи три седмици. Показания ще дадат и Деп, и Хърд. Процесът беше отложен от март заради пандемията от новия коронавирус.

Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

Двамата се срещат през 2011 г. на снимачната площадка на "Дневникът на едно пиянде" ("The Rum Diary") и се женят през февруари 2015 г. Петнадесет месеца по-късно Хърд подава молба за развод и дни по-късно получава ограничителна заповед срещу Деп, припомня БТА. Актрисата обвинява съпруга си във физически тормоз, но той отрича.

Разводът им е приключен през 2017 г., когато ограничителната заповед отпада и Деп приема да плати на Хърд предварително договорената сума от 7 милиона долара.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Миналата седмица съдът не уважи искането на "The Sun" жалбата на Деп да бъде отхвърлена, въпреки че съдията заключи, че звездата от "Карибски пирати" не е изпълнил съдебната заповед да предостави разпечатки от кореспонденцията с текстови съобщения с асистента си. Защитата на издателската група настояваше за тях с твърдението, че те доказват, че актьорът взема наркотици.

Съдия Андрю Никол разпореди, че Хърд може да присъства съдебната зала, за да чуе показанията на съпруга си. Деп е пристигнал в Лондон за процеса от Калифорния, САЩ, а Хърд - от дома си във Франция, писа британският в."The Guardian". Сред свидетелите се очаква да бъдат бившите партньорки на актьора Ванеса Паради и Уинона Райдър, които при предварителните изслушвания заявиха, че Деп никога не е проявявал насилие.

През трите седмици на делото, заседанията ще се водят в зали в пет различни съдилища в Лондон заради ограниченията във връзка с пандемията от новия коронавирус, отбеляза в."The Guardian". Стойността на адвокатските хонорари и на разходите за съдебните зали вероятно далеч ще надвиши обезщетенията, които се очаква да бъдат присъдени по делото.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos