Днешното решение на съдия от Висшия съд в Лондон да отхвърли иска за клевета на Джони Деп срещу британския таблоид "Сън" заради статия, в която е наречен "бияч на съпруги", е "извратено" и "сбъркано", и би било смешно, ако не бъде обжалвано, заявиха адвокатите на холивудския актьор, цитирани от световните агенции.

"Това решение е толкова извратено, колкото и объркващо", се посочва в изявлението, направено от британската адвокатска кантора "Шилингс", поела защитата на актьора.

"Решението е толкова погрешно, че би било нелепо г-н Деп не го обжалва", допълват адвокатите.

Джони Деп заведе дело срещу "Нюз груп нюзпейпърс" и главния редактор Дан Утън за клевета в негова статия във в."Сън" от 2018 г., в която е наречен "бияч на съпруги". Процесът започна през юли тази година и продължи три седмици. Показания пред съда дадоха актьорът и бившата му съпруга Амбър Хърд. В хода на делото станаха известни доста пикантни подробности от личния живот на двойката. В защита на Деп показания дадоха бившите му партньорки Ванеса Паради и Уинона Райдър.

Съдията по делото Андрю Никъл прецени, че обвиненията в статията са "верни по същество" и взе решение да отхвърли иска на холивудския актьор.