"Спечелихме", написа в Twitter директорът по правни въпроси на британския в."The Sun" по повод делото за клевета, което актьорът Джони Деп заведе срещу вестника.

В обширна статия електронното издание на вестника също съобщи, че изданието печели делото срещу холивудския актьор.

Вижте снимки от делото >>

Джони Деп, който е на 57 години, заведе дело срещу "News Group Newspapers" и главния редактор Дан Утън за клевета в негова статия, публикувана във в."The Sun" през 2018 г., в която актьорът е наречен "бияч на съпруги". Процесът започна през юли тази година и продължи три седмици. Показания пред съда дадоха Деп и бившата му съпруга Амбър Хърд, станаха известни доста пикантни подробности от личния живот на двамата. В защита на Деп показания дадоха бившите му любими Ванеса Паради и Уинона Райдър.

"Лондонският Висш съд отсъди, че ние сме били прави да определим актьора от "Карибски пирати" като бияч на съпруги за бруталните му нападения срещу бившата му съпруга", пише в статията, в която се подчертава, че решението е победа за свободата на медиите.

"The Sun" зае позиция и води кампания в защита на жертвите на домашно насилие от повече от двадесет години", каза говорител на таблоида, цитиран в публикацията на онлайн изданието. "Жертвите на домашно насилие не бива да бъдат заглушавани и благодарим на съдията, както и на Амбър Хърд за куража ѝ да даде показания пред съда", завършва той.