Джони Деп си направи акаунт в TikTok след съдебната победа над бившата съпруга Амбър Хърд в техния шумно отразен процес за клевета.

58-годишният актьор е събрал повече от 1,6 милиона последователи към понеделник вечерта в акаунта, когато го е създал, и на който е написал "Occasional Thespian" в биографията си. Теспиан е термин за актьор. Деп не е последвал никой друг и не е харесвал публикации в акаунта.

Деп публикува изявление в своите потвърдени акаунти във Фейсбук и Инстаграм, което гласи: "Преди шест години моят живот, животът на децата ми, животът на най-близките ми хора, и всички, които от много години ме подкрепяха и вярваха в мен, бяха завинаги променени. И шест години по-късно журито ми върна живота. Наистина съм смирен. От самото начало целта на завеждането на това дело беше да се разкрие истината, независимо от изхода.

Embed from Getty Images

Да говоря истината беше нещо, което дължах на децата си и на всички, които останаха непоколебими в подкрепата си към мен. Чувствам се спокоен, като знам, че най-накрая постигнах това".

Присъединяването на Деп към TikTok е в резултат на това, че получи силна подкрепа от потребителите на платформата по време на процеса. Според "Daily Mail" към понеделник хаштагът #JohnnyDepp имал повече от 33,5 милиарда гледания, а #JusticeforJohnnyDepp - 20,2 милиарда гледания. Саркастичен хаштаг #AmberTurd събра 4,3 милиарда гледания, докато фразата #JusticeforAmberHeard имаше 85,9 милиона гледания. По 4,4 души му стават последователи на всеки кръгъл час.