Съпругата на холивудския продуцент Харви Уайнстийн - дизайнерката Джорджина Чапман, която го напусна още след първите обвинения в сексуален тормоз, разказа, че се е поболяла заради него, съобщава БТА.

Вижте снимки на Джорджина и Харви >>

"Свалих 4,5 кг за пет дни. Не можех да приемам храна", сподели тя пред сп. "Вог".

Чапман заяви, че не е подозирала за поведението на съпруга си.

Първите обвинения срещу Уайнстийн в сексуални посегателства срещу актриси бяха публикувани през октомври от в. "Ню Йорк таймс" и сп. "Ню Йоркър" през октомври 2017 г. Веднага след това съпругата му обяви, че се развежда с него, като по този начин сложи край на 10-годишния им брак.

Харви Уайнстийн и Джорджина Чапман

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Джорджина Чапман е дизайнерка на нашумялата модна къща "Маркеса". С Уайнстийн имат две малки деца.

"Виеше ми се свят. Беше много трудно, защото първата статия засягаше период много преди да се срещнем, така че не можех да взема информирано решение", каза Чапман пред "Вог". "После историите набъбнаха и разбрах, че това не е бил изолиран случай", споделя още тя.

Над 70 жени обвиниха Уайнстийн в сексуални посегателства, включително и изнасилване. Холивудския продуцент отрича обвиненията.

Чапман обясни дългото си мълчание с думите: "Бях толкова унизена и съкрушена, че не мислех за уместно да се показвам".

"Имаше мигове, в които изпитвах гняв, объркване и отказвах да повярвам", каза тя. Имаше моменти, в които просто плачех за децата си. Какъв ще е животът им? Какво ще им кажат хората?", споделя британската дизайнерка.

Модната марка на Чапман беше една от най-силно представените на червения килим на церемониите за наградите "Оскар", но след избухването на скандала изчезна. Чапман заяви, че дизайнерите на "Маркеса" сами са решили да не предлагат тоалети за миналото издание на оскарите. "Не смятахме, че е уместно, като се има предвид ситуацията."

Тази седмица обаче "Маркеса" показа, че се завръща. Актрисата Скарлет Йохансон носеше рокля на модната къща на ежегодния бал в музея на изкуството "Метрополитън" в Ню Йорк в понеделник.

Ана Уинтур, главен-редактор на сп. "Вог", заяви в шоуто на Стивън Колбер в сряда: "Сигурна съм, че Джорджина не е знаела за поведението на съпруга си ... Човек не трябва да бъде обвиняван за действията на партньора си. Джорджина трябва да получи нашето разбиране и съчувствие".