Филмът "Хубава жена", който излезе през 1990 г. направи Джулия Робъртс много известна и я вкара в списъка на актрисите, които успешно правят романтични комедии.

Вижте снимки на Робъртс >>

Наскоро обаче, в интервю за Variety, пред колежката си Патриша Аркет, Робъртс споделя, че оригиналният край на филма всъщност бил доста по-мрачен и никак не толкова романтичен.

Първоначално филмът трябвало да се казва "3000", а Патриша Аркет изпуснала ролята на проститутката във филма, която отишла при Джулия.

"Трябваше да я изхвърли от колата и да разпилее парите върху нея, оставяйки я сама в някаква тъмна уличка", припомня си Робъртс каква трябвало да бъде съдбата на нейната героиня.

Всъщност филмът изобщо не бил романтична комедия, а някакъв тъмен арт проект. След като Джулия Робъртс била наета за ролята, компанията, която трябвало да направи филма, фалирала и един от продуцентите казал, че филмът отива при "Дисни".

"При "Дисни"? Какво, ще го анимират ли", помислила си актрисата.

Но после се намесил режисьорът Гари Маршал и променили целия проект, така че станал доста по-приятен за героинята на Робъртс. И там имало колебания за края на филма обаче. Според една от версиите трябвало Вивиан и Ким да заминат с автобус за Дисниленд, където да похарчат парите на Едуард, но после се стигнало до окончателния край, при който Едуард отива в апартамента на Вивиан, преодолява страха си от височини и спасява любимата си.