Продължаваме да дълбаем темата как най-подиграваните в училище стават на по-късен етап от живота си най-желаните, най-секси, най-най...Лени Кравиц.

Израснал в смесено семейство, с майка африканка и баща евреин, често търпи много подигравки и нападки. Но това не му пречи да излиза на зряла възраст с едни от най-красивите жени.

Мъжът, за когото почти всяка дама си е мечтала в поне един етап от живота си, е имал много известни бивши, сред които Адриана Лима, Наоми Кембъл и Никол Кидман. Въпреки сексапилното си излъчване и визията на лошо момче, той е известен като едно от най-готините бивши гаджета в Холивуд, защото с всички свои предишни партньорки успява да поддържа хармонични отношения дори след края на връзката.

Жени се само един път. И то не за кого да е, а за "най-красивата жена на планетата", както се изразява самият той, Лиза Боне.

Двамата се запознават през 1985 г. в асансьор преди концерт. "Сърцето ми започна да бие учестено. Не знаех какво да кажа, но трябваше да кажа нещо. Знаех, че тази случайна среща е единствената ми възможност. Не можех да я проваля", пише по-късно в мемоарната си книга Кравиц за първата среща с Любовта. Двамата бързо се сприятеляват и в рамките на няколко години започват да се срещат.

Актрисата става и негова муза за дебютния му албум. Дори донякъде бохемският му външен вид е нейна заслуга.

"Преместих се при Лиза, взех със себе си инструментите и нещата си, но някак си забравих четката си за коса. След няколко месеца косата ми отново порасна и се заплете. Лиза каза, че не може да ми помогне с нея и най-добре да я оставя такава, каква е. Оставих я и изглежда добре."

Макар да са голяма любов, Лени дълго време живее в сянката на своята жена, която е много по-популярна от него.

Успява да я настигне благодарение на албумите, които записва и сексапилът, който става все по-често забелязван и тема на разговор сред нежната част. Нещо, което Лени не забелязва като качество у себе си, защото: "Аз просто живеех и правех музика. Бях женен за най-красивата жена на планетата, невероятна отвътре и отвън, и не обръщах никакво внимание на това. Фокусът ми беше само върху музиката."

Снимка: Getty Images

Тяхната красива и спокойна любов прераства в нещо повече. През 1988 г. двамата ги залива истинско щастие, тъй като тогава на бял свят се появява дъщеричката им Зоуи. "Бяхме истинско семейство. Имахме свой собствен стил, себеизразяване, мода. Беше прекрасно време. Светът, който аз и майката на Зоуи създадохме в нашето семейство, беше свързан с мир, любов и душа".

Зоуи, Лени и Лиза

Снимка: Getty Images

Уви, както при Шер, както и при още много, любовта на Лиза и Лени не издържа на времето и се развеждат. Емоционалните проблеми понякога са много по-страшни от битовите, а лек за тях невинаги има въпреки силната изградена връзка между двама души.

"Любовта не те напуска, но трябва да намери нов начин да се впише в новия живот. Ние съзнателно искахме да направим това. Отне ни време, но тя е част от живота ми, която никога няма да напусне сърцето, душата и духа ми. Аз съм това, което съм, благодарение на нас двамата", казва по-късно Кравиц за отишлата си любов.

Лиза също смята, че макар разделени, винаги ще пазят топлия спомен, който са имали като млади. "Любовта между нас продължава и еволюира по начини, които искаме да опознаем и разберем."

Пък и тя взима най-хубавото от връзката си с него. "Толкова съм горда с нас", не крие Боне в разговор за Entertainment Weekly. Тя сама посочва, че да си позитивен към човека, с когото се разделяш, е най-важното в подобен труден период.

Лени също споделя мнението й: "С майката на дъщеря ми сега сме най-добри приятели. Когато това се случи, се чувстваш наистина добре." Връзката им може и да не продължава дълго, но десетилетия след развода им приятелството им е все така силно. Определено майката на детето му оставя силен отпечатък. Лиза е една от най-истинските и бурни любови, с които се сблъсква Лени.

Както той казва в интервю: "Аз съм това, което съм, заради Лиза."

Любовта му с Ванеса Паради е също толкова силна.

Връзката й с Лени започва през 1991 г., когато французойката е на 20 години, а Кравиц на 27. Срещат се благодарение на музиката, а любовта им пламва от пръв поглед. Според биографичната книга на Ванеса, именно нейната упоритост е спечелила интереса на звездата. Малко след запознанството си стават една от любимите звездни двойки, макар че напълно в Лени Кравиц стил опитват да пазят голяма част от връзката си далеч от погледите на хората.

Двамата споделят много общи интереси, като най-важният от всички, е изкуството. Кравиц участва в създаването на някои от албумите й. Самият той е очарован от младата дама, която по негови думи е: "Много интензивна и изключително талантлива."

Тяхната силна любов обаче е унищожителна. Колкото и да обича Ванеса, самият Лени казва по-късно, че нещата между тях са били обречени от самото начало. "Бях лудо влюбен в нея, но тя дойде в грешното време."

Двамата се разделят след пет години съвместен живот. Новината бързо започва своята обиколка из пресата, но тогава реална причина все още липсва.

Но "Любов с любов се забравя", са казали хората.

Едва след като Паради среща Джони Деп, Кравиц прави признания за тяхната връзка. Дълго време не поддържа контакт с Ванеса. "Тя не идваше на концертите ми. Но мога само да й пожелая щастие. Знам, че един ден ще се срещнем."

Двамата така и не успяват да обсъдят проблемите си и да стигнат до разбирателство. Но както става ясно, Лени е оптимист, че все някога пътищата им ще се преплетат отново или поне ще имат шанс да поговорят. И е прав. Двамата възобновяват контактите си едва след като Ванеса се разделя с Джони, а Кравиц е насреща да й бъде опора.

Понякога се оказва, че краят може би не е истински край. Че чувствата само спят някъде дълбоко в душата. И е нужна само една малка искра или понякога само обикновено зарязване, за да попаднеш отново в познатата орбита на любовта.