Още разкрития около фаталния инцидент, при който актьорът Алек Болдуин простреля смъртоносно операторка. Екипът на филма "Ръст" е използвал огнестрелни оръжия за развлечения в часовете преди смятаният за безопасен пистолет да произведе фаталния изстрел, съобщи БНТ.

Местната полиция разпространи и записи от обажданията до спешния телефон.

- 911, къде се намирате и какво се е случило?

- Изпратете линейка в ранчо Бонанза Крийк. Двама души бяха простреляни на снимачната площадка.

- Някой е бил прострелян?

- Да, двама души. С пистолет.

Първото обаждане до спешния телефон 911. Един обикновен снимачен ден се превръща в кошмар за Алек Болдуин и екипа му. На снимачната площадка на уестърна "Ръст" е попаднало истинско оръжие. Въпреки уверенията на асистент-режисьора Дейв Холс, че в пистолета няма бойни патрони, истината се оказва друга. От раните си загина операторката Халина Хъчинс. Режисьорът беше ранен, но вече е в добро здраве.

Пред CNN той разказва, че часове по-рано екипът прекарал няколко свободни часа в пустинята. Стреляли по кенчета от бира с истински патрони. Сред използваните оръжия е и същото, което малко по-късно попада в ръцете на Болдуин.

Срещу актьора няма повдигнати обвинения. Но в търсенето на отговорен за трагедията, все по-често изниква едно и също име - Дейв Холс. За скандал с него споменава и сценаристка по време на обаждане до спешния телефон.

- Мами Мичъл, сценарист: Изпратете ни две линейки. Има простреляни.

- Оператор на 911: С истински патрони ли е било заредено оръжието?

- Мами Мичъл, сценарист: Не знам, не знам. Но двама души са тежко ранени от реквизитно оръжие.

Следва разговор, който сценаристката Мими Мичъл води с неизвестен член на екипа:

-Този гадняр асистент-режисьорът ми се развика на обяд, защото исках да провери оръжията. Чу ли го как ми крещеше? Трябваше да проверят оръжията...

Двама души са отговорни за проверка на безопасността на реквизитните оръжия - млада жена, за която стана ясно, че това е първи подобен ангажимент, и асистент-режисьорът Холс.

Оказа се, че Дейв Холс не се слави с добра репутация във филмовите среди. През 2019-а е бил уволнен от снимките на филм, където отново заради небрежност допуснал да се стигне до инцидент на терен.

Асистент-режисьорът отказва да говори с медиите и засега неговата гледна точка за случилото се, остава загадка.