Екшън-трилърът "Стрелецът" с актьора Лиъм Нийсън оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с дебюта си на големия екран, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Приходите от "Стрелецът" са 3,2 милиона щатски долара от 1975 киносалона. Очаква се през дългия уикенд с днешния Ден на Мартин Лутър Кинг постъпленията да достигнат 3,7 милиона долара.

Режисьор на "Стрелецът" е Робърт Лоренц. Лиъм Нийсън е в ролята на собственик на ранчо в Аризона и бивш морски пехотинец, който помага да момче да избяга от мексикански наркокартел.

Това е вторият филм с Лиъм Нийсън, който излиза на екран в пандемията. "Честен крадец", който беше пуснат през октомври, събра приходи от 14 милиона долара в САЩ и 28 милиона долара по света. Заедно с "Войната с дядо" двата филма са водачите в северноамериканската бокс-офис класация с най-ниските приходи в съвременната история заради пандемията. Около 65 процента от американските киносалони още са затворени.

Снимка: Стопкадър на филма

"Жената чудо 1984" слезе на второ място, след като оглавяваше бокс-офис класацията на Северна Америка три последователни седмици. Очаква се през дългия уикенд приходите от филма да са 2,6 милиона долара. Възможно е след излизането на окончателните данни филмът да размени местата си с "Круд: Нова епоха" , който засега е с приходи от 2,04 милиона долара.

Александра филмс

"Новини от света" с Том Ханкс слезе на четвърто място с 1,05 милиона долара и очаквани 1,27 милиона долара през дългия уикенд. Следва "Monster Hunter" с приходи от 920 хиляди долара.