Животът ни често бива сравняван с книга, чийто автор сме самите ние, пишейки собственоръчно своята история, посредством решенията, които вземаме, и изборите, които правим. В началото страниците на този том са празни, просто множество бели листи, но постепенно те се изпълват от случките и събитията, изграждащи нашето битие. Именно тях наричаме опит и го мерим в години. Благодарение на него обаче, все по-малко неща в ежедневието ни се случват за първи път, лишавайки ни от придружаващите ги чисти и неподправени емоции.

Ето защо всеки понеделник новата рубрика #Сефте на Dir.bg ще насочва вниманието на известните личности към онези специални моменти, изпълнени с нови и непознати до онзи момент усещания. В рамките на няколко минути те ще трябва не просто да си ги припомнят, но и да ги споделят с всички нас, позволявайки ни да надникнем в миналото им, изградило ги като хората днес. Кои са постъпките, с които се гордеят, или онези, които определят като грешка, предстои да разберем.

Началото на новата отново седмица дойде, а това означава, че е време за поредната ни среща с някое от популярните у нас имена. Този път предизвикателството ни прие най-обичаната учителка по литература от малкия екран, която зрителите си спомнят като госпожа Димитрова от сериала "Революция Z". Но нейното име всъщност е Силвия Петкова, а истинската ѝ професия далеч не е свързана с учебниците, а с изявите пред камера, защото тя е актриса.

Родена е на 7 юли 1987 г. в София. Дебютира на театралната сцена в пиесата "За мишките и хората", режисирана от Асен Блатечки, а впоследствие участва във филмите "Лов на дребни хищници", "Радостта и страданието на тялото" на гръцкия режисьор Андреас Пантзис, "Нашите малки различия" на френската режисьорка Силви - Мишел Кейси и др. През 2012 г. цяла България вече я познава като педагожката в музикалната поредица.

Силвия отговаря на всеки наш въпрос прямо и честно, без притеснение, независимо от нивото на провокация. Пред камерата на Dir.bg тя сподели, че за първи път се е влюбила във втори клас. Тогава срещнала Жори, който учел френски език. Връзката им започнала още през същата година и изразявала в държане за ръце.

"Бяхме си гаджета до 5-и клас, когато се цункахме... по бузата", разказва Петкова.

Силвия обаче не посочва точната причина за тяхната раздяла, макар да признава, че в онзи момент е разбила сърцето на момчето. Колкото до това, кога самата тя е изпитала любовна мъка, отговаря:

"За всички съм страдала, защото отдавайки се на връзка, тя ми е била в ума и сърцето, като за последно. Но Жори си ми разби сърцето... взаимно беше", спомня си тя.

Не си спомня какво си е купила с първата си заплата, защото работи от около 16 година. Въпреки това предполага, че с парите си е взела бира или мента...

"Лоши неща", уточнява актрисата.

Първото нещо, което се е научила да прави в кухнята, са палачинки, като и до днес е истинска царица в приготвянето им. Към днешна дата обаче се опитва да обогати кулинарните си способности, усвоявайки нови рецепти, тъй като засега умее да прави само яйца - бъркани и на очи.

Първата мисъл, минала през съзнанието ѝ, когато е видяла сина си, след раждането му, била, че е ужасно красив и има огромни гениталии.

Изгледайте цялото видеото, за да разберете останалите сефтета на Силвия.