Американската комедийна актриса и водеща на токшоу Елън де Дженерис е била обект на сексуално посегателство в тийнейджърските си години от страна на доведения й баща, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Като гост на колегата си Дейвид Летърман Де Дженерис отново засегна темата, надявайки се да окуражи други жертви на сексуален тормоз да нарушат мълчанието си.

В интервюто, откъси от които бяха разпространени в американски медии, Елън де Дженерис споделя, че е е станала обект на сексуално посегателство на 15 или 16-годишна възраст, когато майка й е била диагностицирана с рак на гърдата и е отсъствала от дома им.

"Той ми каза, че е почувствал бучка в гърдата на майка ми и че трябва да опипа и моите гърди. В крайна сметка ме убеди, че трябва да ги докосне. После се опита да го направи още веднъж. И още веднъж. Когато се опита да разбие вратата на стаята ми, аз счупих прозореца и избягах, тъй като знаех какво ще се случи", разказа 61-годишната актриса пред Летърман.

По онова време тя не споделила с майка си за случилото си в желанието си да я предпази.

"Минаха няколко години, преди да й кажа. Когато го направих, тя не ми повярва и остана с него още 18 години", допъли Де Дженерис.

В крайна сметка майка й напуска съпруга си, тъй като той често променя версията си за случилото се.

"Тази история е ужасна. Единствената причина, поради която я споделям, е защото не искам други момичета да допускат някой да им стори подобно нещо", казва още тя.

Елън Де Дженерис, която през 1997 година разкри хомосексуалната си ориентация, за първи път говори за сексуалните посегателства от страна на доведения й баща през 2005 г. Тогава тя настоява, че случилото се в тийнейджърските й години не е повлияло върху сексуалната й ориентация.