Бившият крал на Белгия Албер Втори ще се подложи на тест за бащинство, както иска Делфин Боел, която твърди, че е негова дъщеря, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Вижте снимки на Албер и съпругата му Паола >>

Художничката Боел, която е на 51 години, се опитва да бъде призната за дъщеря на Албер Втори по съдебен път от 2013 година. Тя твърди, че майка й баронеса Сибил дьо Селис Лоншан е имала продължителна любовна връзка с него преди десетилетия.

През октомври миналата година белгийски съд реши, че 84-годишният Албер Втори, който абдикира през 2013 г. и е баща на сегашния крал Филип, трябва да се подложи на тест за бащинство. Бившият монарх оспори решението, като случаят беше отнесен до Касационния съд, който ще се произнесе до края на тази година. Междувременно Апелативният съд в Брюксел реши, че Албер Втори трябва да даде ДНК проба и в противен случай ще бъде глобяван по 5000 евро дневно.

Делфин Боел

Getty Images/Guliver Photos

Резултатите от теста ще останат поверителни, докато съдът не се произнесе по обжалването.

 

ДНК тест през 2013 година установи, че Жак Боел не е биологичният баща на Делфин. Съд на по-долна инстанция обаче се произнесе миналата година, че делото за бащинство няма правно основание, защото има други критерии за семейни връзки освен биологичните.