Елън Дедженеръс бe властна жена. Но откакто "Шоуто на Елън Дедженеръс" слезе от ефир през 2022 г. след 19 сезона по NBC, репутацията й на любим телевизионен водещ се опетни.

През 2020 г. 66-годишната Дедженеръс бе обвинена от бивши свои служители, че е насърчавала среда, която толерира предполагаем тормоз, расизъм и сексуален тормоз. Това накара Warner Media да започне разследване, а самата Елън настоя в писмо до екипа на шоуто си, че тя не знае за каквато и да е токсичност зад кулисите на предаването, като изтъкна, че е в позиция на привилегия и власт.

Сега, в скорошно интервю за сп. Rolling Stone, тя сподели: "Казвах, че не ми пука какво мислят другите за мен и осъзнах..., че съм го казала, когато бях на върха на кариерата си. Сега го потвърждавам. Това е загуба на време да се притесняваш какво мислят останалите..." И в тази връзка тя допълни саркастично: "Какво друго искате да ви кажа? О, да, изгониха ме от шоубизнеса. Очевидно в шоубизнеса не искат злобни хора". 

В общи линии "изгонването" си Елън обобщи така: "За тези от вас, които си водят дневник, това е вторият път, в който ме изхвърлят от шоубизнеса. Накрая ще ме изхвърлят и за трети път, защото съм стара и хомосексуална."

След като шоуто й приключи Дедженеръс е далеч от светлината на прожекторите и се занимава със странични дела. Но изглежда бившата водеща все още преработва преживяното. В интервюто си тя сподели, че с колегите й са били като семейство. "Истински се забавлявахме заедно. Обаче аз бях незрял шеф, който не знае как да влезе в тази роля. Все пак не съм посещавала специално бизнес училище."

Определено краят на токшоуто й изглежда особено болезнен, тъй като, както Елън каза, то е било нейният начин да се върне към себе си. "Това беше удар върху егото и самочувствието ми."