Елена Бинева е световна шампионка с ансамбъла пo художествена гимнастика на България, но след като прекрати спортната си кариера, дъщерята на Слави Бинев успя да пробие в модата. През последните две седмици Ели е в столицата на модата - Милано, където получи сериозен ангажимент от голяма модна агенция.

Ели публикува серия от фотографии от Милано в своя официален Инстаграм профил. В италианския град са ситуирани някои от най-известните модни марки. Два пъти годишно в Милано се провежда традиционната Седмица на модата - през февруари и септември.

Вижте снимки на Ели Бинева >>

Седмицата на висшата мода в Милано тази година започва на 23 февруари и ще продължи до 1 март. Очаква се Ели Бинева да вземе участие в нея. Модното събитие ще се проведе въпреки коронавирус пандемията и строгите ограничителни мерки.

След като станаха известни влечението и таланта на Ели Бинева към модата, някои специалисти в областта я сравниха със световноизвестния модел Кара Делевин. Самата Ели не крие, че Кара е нейният идол в модата, на нищо чудно и скоро да ги видим да дефилират заедно.

Ели Бинева прекрати спортната си кариера през лятото на 2019 г., след като няколко години се бореше с контузии. 

Снимка: Bulphoto

Бившата гимнастичка преодоля тежка травма в глезена, но не успя да се справи с жестоките болки в гръбнака. Нейният баща - политикът Слави Бинев, разкри преди време, че дори операция в чужбина не е помогнала, затова за Ели нямаше друг вариант, освен да прекрати спортната си кариера.