Британският певец Елтън Джон се яви като свидетел на защитата по делото за сексуално посегателство срещу американския актьор и носител на награда "Оскар" Кевин Спейси, което се води в Лондон, съобщават "Reuters" и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Джон свидетелства чрез видеовръзка от Монако, за да даде показания, след като съпругът му Дейвид Фърниш разказа, че Спейси само веднъж е присъствал на годишната гала, която певецът организира в дома си в Уиндзор. Една от предполагаемите жертви обвинява Спейси, че го е хванал агресивно за слабините, докато е пътувал с него за бала през 2004 или 2005 г. Според показанията, дадени от Кевин, той е присъствал на събитието само през 2001 г. Фърниш свидетелства по-рано, че е проверил снимките и това е била единствената година, в която актьорът е присъствал.

Елтън Джон каза, че Спейси останал да пренощува в дома му след бала, но не си спомня да е идвал след това. 63-годишният Кевин не се признава за виновен по обвиненията в сексуални престъпления, за които се твърди, че е извършил срещу четирима мъже във Великобритания в периода 2001-2013 г. По това време той живее и работи предимно в страната, в това число се подвизава и като артистичен директор на лондонския театър "Олд Вик".

Прокурор Кристин Агню също така попита Елтън Джон за снимка на ищеца, който държи чадър пред лондонски театър, докато певецът напуска залата по друг повод. По думи на Джон, не е разпознал мъжа и не би го забелязал по това време, тъй като винаги "бърза", за да стигне до колата си, когато напуска място с фотографи отвън. "Отвън може да е била самата кралица и аз да не забележа", каза певецът.