Легендата на рокендрола Елвис Пресли имал най-славната връзка за една нощ на всички времена - с Мерилин Монро, съобщава "Radar online".

Бившият асистент на краля на рока Байрън Рафаел и мениджърът на Елвис Том Паркър твърдят, че са уредили суперсекретната среща през 1960 г.

Елвис никога преди това не бил виждал Мерилин, разкри Рафаел в интервю. "Тогава в началото на лятото на 1960 г. двамата най-експлозивни и легендарни секс символи на своята епоха, се засякоха на улицата пред сцената на "Twentieth Century Fox" и Елвис се изнерви".

Рафаел се опитал да организира лична среща за дуото и неговите приятели помогнали. Мафията от Мемфис, както наричали бодигардовете на Елвис, го убедила да покани Мерилин да излезе. Елвис я приближил на сцената на студио "23" и се обърнал към нея по обичайния си самоироничен начин, с мекия си баритон с южняшки чар. "Здравейте, казвам се Елвис Пресли. Как сте, мис Монро?", твърди писателката Алана Неш в книгата си "Baby, Let's Play House".

Мерилин забелязала, че всички ги зяпат и отклонила поканата. "Елвис я попита дали би искала да дойде на партито, което той организира следващата вечер", каза Рафаел. "Тя погледна момчетата и каза: "Съжалявам. Не мога, но ви благодаря" и някак си избяга". 

Снимка: Getty Images

По това време тя все още беше омъжена за Артър Милър. В онези дни, в Ню Йорк изневярата можеше да означава не само пари, но и огромен скандал, казват хроникьори. 

Една вечер Елвис се обадил на Рафаел: "Вземи Мерилин и я доведи". "Казах: "Наистина ли?" Спомням си почти ясно и това е преди десетилетия. Беше дъждовна нощ и аз я заведох в хотел Beverly Wilshire и се качихме горе в стаята му. 

"Когато я видя, те се прегърнаха и без да кажат нито дума, започнаха да се целуват", спомня си Рафаел. "Бях в шок и не знаех какво да правя. Тогава Мерилин, която беше около десет години по-възрастна, каза: "Доста си добър за китарист."

Снимка: Getty Images

"След две минути те влязоха в спалнята и аз не знаех дали трябва да си тръгна или да остана да ги чакам, така че някак просто задрямах. Не знам дали я качи в такси, или тя остана през нощта. Няколко дни по-късно, когато споменах Мерилин на Елвис, той каза: "Тя е хубаво момиче, но е малко висока за мен.

И двамата знаеха, че това е нещо, което може да съсипе кариерата им. Те бяха двама от най-известните хора в света и Мерилин все още беше омъжена за Артър Милър по това време - така че аз никога не пророних нито дума."

Снимка: Getty Images