"Любовта може да те замая, да разбие сърцето ти. Прави те малко луд. Изпраща те на шеметни върхове, после.... съкрушителни спадове". Това е, което Емели Санде споделя в своя емоционален пети албум How Were We To Know.

Светът добре познава гласа на шотландската певица. Независимо дали сте чули силата му на церемониите по откриването и закриването на Олимпиадата през 2012 г. или сте му се наслаждавали по време на някое от безбройните ѝ разпродадени концерти по целия свят - няма как да се сбърка.

И в този последен проект, издаден само година след нейния високо оценен от критиката четвърти албум Let"s Say For Instance, Санде използва този глас в пълния му, удивителен потенциал.

11-те песни от How Were To Know изследват интимните срещи с любовта във всичките форми, заедно с риска, необходим за преследването ѝ.

"След като си бил наранен, е много трудно да събереш парчетата отново и да си позволиш да бъдеш уязвим", казва Санде.

"Така че мисля, че тези песни изследват смелостта на любовта и да обичаш другите, но също и себе си. Тези песни бяха части от пъзел, който трябваше да сглобя, и сега ми се струва, че е подходящият момент да ги споделя. Това са моите истории, историите на един безнадежден романтик."

Очаквайте първият концерт на Емели Санде в България - 10 юли, Зала 1 НДК. Организатор "Жокер медиа.