Емилия Кларк има "доста липси" в мозъка си, след като е претърпяла две мозъчни аневризми, пошегува се самата тя наскоро. Звездата от "Игра на тронове" претърпява животоспасяваща операция, след като през 2011 г. и 2013 г. два пъти е имала разширение на кръвоносен съд в мозъка.

35-годишната актриса си припомни как е използвала реплики от хитовия фентъзи сериал, в който играеше Денерис Таргариен, за да се опита да си помогне да "дойде в съзнание" по време на аневризмите си и призна, че има късмет, че все още е словоохотлива.

В предаване по Би Би Си тя си спомни: "Беше просто най-непоносимата болка, повръщане, опити да дойда в съзнание, продължавах да си задавам всички тези въпроси, да казвам реплики от сериала в главата си. Ако повръщаш и имаш главоболие, това не е добре за мозъка ти. Бях на 22 години, когато получи първата аневризма. Оказа се, че аз съм от тази много малка част от хората, които могат да преживеят това."

Емилия се върна веднага към работата си в сериала на HBO след спешната операция, а преди това каза, че е развила тревожност, докато е била на снимачната площадка, защото постоянно се е притеснявала, че ще получи нова аневризма.

През 2020 г. тя казва:

"Имах постоянен страх, че ще имам нова мозъчна аневризма. Прекарвах много време в това да си мисля: "Ще умра ли? Дали това ще се случи на снимачната площадка? А при всяка мозъчна травма се появява неописуема умора. Толкова много се опитвах да го запазя в тайна".