Звездата от "Игра на тронове" Емилия Кларк ще се превъплъти в образа на ирландската писателка Констанс Лойд, която е била омъжена за Оскар Уайлд, във филма An Ideal Wife (Идеална съпруга), режисиран от режисьорката на Good Luck to You, Leo Grande Софи Хайд.

Проектът ще бъде представен на Американския филмов пазар тази седмица, съобщава Female First UK.

An Ideal Wife ще разкаже историята на Лойд - писателка и феминистка активистка, участвала в движението за реформа на облеклото, което се е борило да позволи на жените да се обличат в удобни дрехи, а не в задушаващите тоалети от епохата.

Според "Female First UK" Лойд се омъжва за Оскар Уайлд през 1884 г. и двамата имат двама сина. Тя обаче се премества в Швейцария с децата, след като писателят получава присъда от две години затвор за хомосексуализъм.

Продуценти на "Идеалната съпруга" са Оливие Делбоск от Curiosa Films, Крис Кърлинг от Zephyr Films и Матю Гледхил от Wheelhouse Productions. "Female First UK" съобщава още, че Емилия ще се снима в нов биографичен филм за американския политик Джоузеф Маккарти.

Embed from Getty Images

Холивудският актьор Майкъл Шанън е избран за главната роля във филма, който ще разкаже за възхода и падението на известния и влиятелен сенатор и неговите поддръжници - група, в която влизат амбициозната му съпруга Джийн Кер (в ролята Емилия Кларк), безмилостният млад адвокат Рой Кон (ДеХаан) и неговият доверен приятел Рей Киърмас (МакНейри).

Режисьорът на "Идеалната съпруга" Вацлав Мархулт ще разкаже историята за това как Маккарти се издига в политиката на САЩ през 40-те и 50-те години на миналия век на вълната на антикомунистическата истерия.

Embed from Getty Images