Животът на някои известни личности изглежда като приказка, написана от самите тях. С такова впечатление остава човек, когато чете и слуша за всичко, свързано с Енрике Иглесиас. Син на един от най-известните изпълнители за няколко поколения - Хулио Иглесиас, дългогодишен партньор в живота на прекрасната руска тенисистка Анна Курникова, с която имат три деца и музикант с блестяща кариера и безброй хитове и награди...

Енрике Иглесиас е роден на 8 май 1975 г. в Мадрид. Той е третото дете на Хулио Иглесиас и журналистката Изабел Прайслер. Майка му е филипинка, а баща му е с испански и еврейски корени. Родителите му се развеждат през 1978 г. и през следващата 1979 г. Хулио се мести в Маями, Флорида, за да продължи развитието на музикалната си кариера.

Вижте снимки на Енрике >>

През 1985 г. дядото на Енрике - Д-р Хулио Иглесиас Пуга е отвлечен от терористката групировка ETA. Тогава Енрике и неговият брат Хулио Иглесиас младши са изпратени да живеят при баща си в Маями за тяхна безопасност. Енрике е живял също така в Белград, Сърбия за една година заедно с майка си, която е пребивавала там във връзка с работата ѝ като журналист. Тъй като бащата на Енрике е посветен изцяло на развитието на кариерата си, Енрике е отгледан от семейната бавачка. На 15 години тайно от семейството си започва да пише песни. Учи "Бизнес администрация" в University of Miami, но след една година напуска университета, за да започне музикалната си кариера.

Енрике не иска баща му да знае за плановете му, свързани с музикалната му кариера, защото не иска известността на татко му и неговото име да повлияе на развитието му в тази сфера. Взима пари назаем от бавачката, за да направи първия си демо запис. Промотира първите си песни под името Енрике Мартинес. Представя се за неизвестен музикант от Гватемала. След като напуска университета, заминава за Торонто, за да запише албум.

През септември 1995 г. издава първия си албум "Enrique Iglesias". Вторият, който е записан изцяло на испански, излиза през 1997 г. Следват още все по-добри и по-добри албуми. Преди издаването на "Euphoria", над 55 милиона са продадените албуми на Енрике Иглесиас по целия свят.

Награди:

Награда "Грами" - 1996 (Enrique Iglesias - Album)

Награда ALMA 2000 (Bailamos)

Американски музикални награди

Няколко награди "Грами Латино"

Енрике Иглесиас има общо 190 музикални отличия.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

От 2001 г. Енрике Иглесиас е с тенисистката Анна Курникова, с която се запознава на снимачната площадка на видеото към песента си "Escape". Според много публикации в пресата те се разделят през 2007 и 2008 г. В няколко интервюта след това обаче Енрике завява, че това са само слухове и двамата са все още заедно. Имат три деца - близнаците Луси и Николас, които са на две години и малката Мери (или Маша), която се роди на 30 януари тази година.

Енрике Иглесиас и Анна Курникова с дъщеря им Маша

Снимка: Официален профил в Instagram