Актрисата Ейми Шумър разкри, че страда от Синдром на Кушинг - състояние, причинено от натрупването на кортизол, което създава предпоставка за наднормено тегло.

Признанието й идва седмица, след като потребители в социалните мрежи обърнаха внимание, че лицето на звездата изглежда по-закръглено. "Чувствам се като преродена. Има няколко видове Синдром на Кушинг. Някои от тях са фатални, за други е наложително да се направи мозъчна операция или да се отстранят надбъбречните жлези", разказа тя пред News Not Noise.

Ейми сподели, че е научила за състоянието си по време на прес обиколка за сериала си Life&Beth, когато на няколко пъти се е почувствала зле. "Разбрах, че страдам от най-лекия Кушинг, който може да се регулира, стига да живея здравословно. Но преди да го чуя, със семейството ми преживяхме няколко откачени седмици", обясни.

Синдромът на Кушинг се дължи на свръхпроизводството на стресовия хормон кортизол, което води до напълняване, повишено кръвно налягане и загуба на костна плътност. Вследствие на заболяването си актрисата е качила няколко килограма, заради което лицето й сега изглежда по-пухкаво от преди. В социалните мрежи се изсипаха редица предложения за случващото се с напълнялата Шумър, което принуди актрисата да разкрие истината за здравето си.

"До известна степен се радвам, че това се случи, защото коментарите на хората ме провокираха да говоря открито и да бъда посланик на женското здраве. Но в същото време съм на мнение, че жените не дължим никакво обяснение за промените във външния ни вид. Най-важното е жените да се чувстват добре в кожата си, всичко останало е без значение", категорична е Шумър.