Езра Милър се призна за виновен за кражба на алкохол от дома на съсед в щата Вермонт, съобщават чуждестранните медии. Това е едно от поредицата закононарушения на звездата от вселената на DC, случили се през миналата година на различни места - от Хавай до Нова Англия.

Артистът, който участва в няколко филма от поредицата "Лигата на справедливостта", се договори със съда и вместо да излежи присъда от три месеца в затвор, да плати глоба от 500 щатски долара и съдебните разходи, като съдията разпореди една година пробация и му наложи да се подложи на продължително лечение на психични проблеми.

Две от обвиненията бяха снети, едното от които можеше да му донесе присъда от 25 години зад решетките, ако бе признат за виновен. Съдът го предупреди, че това обвинение може да бъде повдигнато отново, ако не изпълни условията на пробацията.

По време на половинчасовото заседание 30-годишният Милър отговаряше на въпросите на съдията, но отказа да се обърне към съда. След края на заседанието адвокатката му депозира изявление от негово име, предава БТА. В него той благодари на съда и на общността за доверието и търпението по време на делото.

През октомври миналата година той не се призна за виновен в кражбата на алкохол от дома на свой съсед във Вермонт, случила се няколко месеца по-рано, и по-точно през май.

Актьорът, който е познат най-вече с превъплъщението си в супергероя Светкавицата, бе арестуван два пъти миналата година в Хавай за нарушаване на обществения ред и за тормоз в караоке бар.

Снимка: Getty Images