Фелисити Хъфман пледира виновна по обвиненията, че платила подкуп, за да улесни приемането на дъщеря си в престижен университет. Това ще й позволи да избегне съдебен процес и по всяка вероятност затвора.

Вижте снимки на Хъфман >>

Хъфман стана известна с ролята си в сериала "Отчаяни съпруги" (2004 - 2012). Обвинението, по което тя през сълзи пледира виновна, може да й донесе 20-годишна присъда и максимална глоба от 250 000 долара. Но решението й да пледира виновна вероятно ще доведе до по-малка присъда, тъй като признанието за вина е от голямо значение в американската съдебна система.

Присъдата на актрисата ще стане ясна на 13 септември, оповестиха от БТА, цитирайки офиса на прокурора Андрю Лелинг. От същия офис препоръчаха едногодишен изпитателен срок за Хъфман и тя да бъде глобена 20 000 долара. По този начин Фелисити ще избегне затвора, но съдията, който ще произнесе присъдата, не е длъжен да се съобрази с тези препоръки.

През месец март срещу 50 души бяха повдигнати обвинения за участие в голяма корупционна схема, в рамките на която срещу подкупи е било осигурено постъпването на млади хора в престижни американски университети, включително Йейлския, Станфордския, Тексаския, Джорджтаунския, Калифорнийския в Лос Анджелис, "Уейк Форест".