Почитатели на певицата и автор на песни Коко Лий, известна с мощния си глас и изпълненията си на живо, отдадоха почит на своя идол на погребението й в Хонконг, предадоха АФП и "Ройтерс", цитирани от БТА.

Коко Лий е родена в Хонконг, но се мести в Сан Франциско, където посещава училище, преди да издаде първия си албум през 1994 г. на 19-годишна възраст. Тя е първата изпълнителка от китайски произход, успяла да пробие на американския пазар. Нейната песен "Do You Want My Love" стигна до четвърта позиция в класацията за танцувална музика на изданието "Billboard" през декември 1999 г.

През 2001 г. Лий изпя номинираното за награда "Оскар" парче "A Love Before Time" от филма на "Тигър и дракон". Тя го представи на церемонията и стана първата американка от китайски произход, която се представила се тази висока сцена. Коко озвучи и героинята Мулан в китайската версия на "Disney" и изпя на родния си език тематичната песен на филма "Reflection".

Снимки на Коко >>>

Тя почина на 5 юли на 48-годишна възраст. Смъртта й шокира феновете. Роднините на Лий написаха във "Фейсбук", че тя от години е страдала от депресия и е направила опит за самоубийство в дома си на 2 юли. В последните си публикации в социалните мрежи Коко продължава да разпространява позитивизъм. През март написа, че е трябвало да се научи да ходи отново, след като е претърпяла операция заради стара травма на крака.

"Успешна операция. Въпреки че изпитвам силни болки и трябва да се науча отново да ходя, знам, че мога да го направя", написа изпълнителката в публикация в профила си във "Фейсбук". "Да, мога и ще го направя!"

View this post on Instagram

A post shared by CoCo Lee (@cocolee)