Актьорът Филип Буков сподели кадри от студентските си години в НАТФИЗ, на които е с визия, която е далече от тази, с която го познава широката публика. Причината да публикува снимките са призивите на последователите му да изрази мнението си по случая с 18-годишното момиче, което беше пребито, нарязано с макетно ножче и с обръсната от приятеля си глава.

Филип извади фотоси от личния си архив, на които е с дълга коса, като сподели в профила си в Instagram какъв е поводът, заради който решил да не се подстригва.

"През 2015-а година с приятели се хванахме на бас кой най-дълго ще издържи да не се подстригва. След около година и половина аз спечелих баса и малко по-късно реших да отида да си отрежа косата. Тя не беше много дълга, но вече не приличах на нищо, влизаше ми в очите, главата ми се потеше в каската на мотора и като цяло много ми пречеше", споделя в част от поста си Буков.

Той разказва, че тогава отишъл при фризьорката си, за да се подстриже, но тя го посъветвала да остави косата си за още година и като достигне дължина около 30 см. да я дари за перука. "И така още година и половина, а вероятно и малко повече ходех като Маугли. В крайна сметка успяхме, косата беше отрязана и дарена. Надявам се, че е свършила добра работа на някого в нужда. Това можех и направих към онзи момент за някоя дама и отношението ми към нежния пол винаги ще бъде такова", допълни още актьорът.

View this post on Instagram

A post shared by Philip Bukov (@bukovphilip)

Разказът му беше приветстван от последователите му, а самият той побърза да уточни, че, макар да се включва в различни благотворителни инициативи, рядко им дава гласност, освен ако изрично не е помолен да се заяви като лице на кампания.