"Любовта трае около 1 година, след това идва спокойствието, а после скуката" - така актьорът Филип Буков накратко описва пред ladyzone чувството, заради което са се проляли най-много сълзи от щастие и мъка.

Провокирани от една от последните му снимки в компанията на жени, която той сподели в Инстаграма си, от медията го потърсиха, за да си поговорят за връзките в живота му, колко трае любовта и къде ще прекара предстоящия 14 февруари.

Двете момичета до звездата от сериала "Татковци" са негови близки приятелки. Но, разбира се, има и повече! Тъмнокосата дама до Филип Буков - Ния Неделчева, за известно време е владяла сърцето му. Всичко започнало от малък флирт, който бил и последната капка в чашата, за да се раздели той с предишната си приятелка.

"Казах й, че съм имал флирт. И не, това не е изневяра, защото ние дори не се бяхме целували. Явно връзката ни просто се беше изчерпала. Познаваме се от ученици, но за съжаление не се разделихме с добри чувства" - разказва той за предишната си дълга връзка.

Отношенията между Филип и Ния не продължили дълго. Макар често да му се случва да лети до Варна, за да прекарват време заедно, актьорските му ангажименти били важни за него. По това време тя пък предпочита забавленията и вечерните излизания, за които актьорът твърди, че вече не му били интересни.

Ния Неделчева има сестра близначка - Тея. Тя също е добра приятелка на актьора, но и коренно различна от сестра си: "Говорехме си за много неща. Тя е по-спортна натура, а Ния е по-нежна".

Не може да каже, че нежните жени са неговият тип, защото през смях споделя, че те пък много дълго време се гримирали, което го изнервяло.

"Нямам планове!" - е бързият му отговор на въпроса къде ще прекара 14 февруари. В момента на първо място поставя работата си и спорта, а не любовта. Не е актуална при него и темата за деца.

Това е било и едно от различията им с момичето, с което е бил в дълга връзка. "Лош знак е, ако на втората година двойката си вземе куче. За единия то може да е компенсация на липсващо дете." - уточнява той.

Разказва и че често му се случва жените да проявяват внимание към него. "Държа се мило с тях. Джентълмен съм. Но милото отношение понякога се тълкува погрешно като нещо по-специално".

В комедийния сериал "Татковци" Филип Буков играе успешния, самовлюбен и арогантен на моменти адвокат Алекс, който случайно разбира, че има 6-годишен син. "Харесва ми да го играя. Това, че е дързък и нахален много ми допада", казва Филип. Намира героя си за женкар и казва за себе си, че не е фен на подобно отношение към жените.