Изминалият в началото на годината награден сезон безспорно изведе на преден план британската звездна двойка Фийби Уолър-Бридж и Мартин Макдона. И няма как да е по друг начин, след като само до момента те притежават обща колекция от 16 златни статуетки, което е прецедент в Холивуд.

През 2019 г. Фийби беше обявена за Кралицата на "Еми"-тата, прибирайки се у дома с цели три статуетки - за главна женска роля в комедиен сериал, за програма на годината и за най-добър комедиен сериал, за създадения от нея ситком "Fleabag", излъчван в ефира на BBC. Поредицата беше удостоена още с 2 приза "Златен Глобус" и с 1 статуетка от наградите "БАФТА" за телевизионни продукции.

След края на британския ситком Фийби показа, че съвсем няма намерение да забавя темпото и се включи в създаването и реализирането на тв хита "Убивайки Ийв", който също беше удостоен с множество номинации и награди.

Професията й на актриса също се движи само напред, като поредното заглавие с нейно участие е финалната лента от поредицата за "Индиана Джоунс", където си партнира с кинолегендата Харисън Форд. Наскоро в интервю Форд заяви, че много е искал именно Фийби да бъде част от каста, защото много харесал играта й във "Fleabag" и бил сигурен, че тя би била най-подходяща за главната женска роля.

Харисън Форд и Фийби Уолър-Бридж на премиерата на новия филм за Индиана Джоунс

Снимка: Gerald Matzka/Getty Images

За киноманите името на Мартин Макдона е още по-добре познато, тъй като зад гърба си има редица хитови киноленти. През 2017 г. 53-годишният британец представи на публиката великолепния си филм "Три билборда извън града", който лично на него му донесе куп номинации и награди, включително "Златен глобус" и БАФТА за най-добър сценарий и най-добър филм. Звездите в лентата - актрисата Франсис Макдорманд и Сам Рокуел, също се прибраха с множество златни статуетки, сред които престижният "Оскар", съответно за главна женска и главна мъжка роля.

Фийби Уолър-Бридж и Мартин Макдона рядко се появяват заедно на червения килим

Снимка: Christopher Polk/Getty Images

Тази година Мартин Макдона отново попадна под светлините на прожекторите, този път с филма "Баншите от Инишерин". Той получи цели 9 номинации за наградите Оскар, като три от статуетките можеха да попаднат в ръцете на самия Макдона - за най-добър филм, за най-добър режисьор и за най-добър оригинален сценарий. Конкуренцията в лицето на филма "Всичко, навсякъде, наведнъж" обаче се оказа безпощадна и в крайна сметка именно там отидоха всички престижни призове. Въпреки това британецът грабна "Златен Глобус", за най-добър комедиен филм и най-добър сценарий за игрален филм, като и БАФТА за най-добър британски филм и най-добър оригиналн сценарий.

Мартин Макдона със статуетки от наградите БАФТА

Снимка: John Phillips/Getty Images

Въпреки множеството отличия, с които могат да се похвалят, Мартин и Фийби определено не се държат като примадони, подобно на не малка част от колегите си в Холивуд. Дори напротив, близките им са категорични, че те продължават да са все така земни и да не се взимат прекалено сериозно. Двамата са заедно от 2017 г. и освен няколкото им общи появи на червения килим, те предпочитат да не привличат вниманието върху себе си. Още по-малко да коментират връзката си.

Фийби Уолър-Бридж и Мартин Макдона имат общо 16 престижни статуетки

Снимка: Presley Ann/Getty Images

Наскоро 37-годишната Фийби все пак направи изключение за списание Vanity Fair, пред което сподели, че двамата с любимия ѝ почти никога не коментират помежду си за бъдещите си проекти, за да не се критикуват един друг.

"Не споделяме нищо предварително, защото се притесняваме от критиките, които ще си отправим. Освен това аз наистина много, много го харесвам. Затова, ако покажеш нещо на човек, когото харесваш, това може да замъгли преценката ти", откровена е британката. Въпреки това Фийби е категорична, че винаги е била силно впечатлена от работата му, затова и ѝ се иска и той да се впечатлява от нейната.

"Много е полезно да бъдеш с човек, на когото гледаш като на гений. Защото това подобрява играта ти. Винаги съм искала Мартин Макдона да мисли , че играя добре, независимо дали съм с била с него или не. Е, сега със сигурност разбирам мнението му", разказва актрисата.