Фрактурите около очните ябълки на Боб Сагет и кръвоизливът около мозъка му вероятно са причинени от падането на комика и актьор върху твърда повърхност, покрита с нещо меко, например килим, предаде Асошиейтед прес.

Това показват резултатите от доклад, публикуван във вторник, който разкрива повече подробности за смъртта на телевизионната звезда.

Боб Сагет почина на 9 януари тази година на 65-годишна възраст.

В доклада за инцидента, публикуван от шерифската служба на окръг Ориндж в Орландо, Флорида, е отбелязано, че според съдебния лекар Джошуа Стефани фрактурите "вероятно са зашеметили г-н Сагет" и той е вероятно е усетил замайване. Ако по това време край него е имало хора, те са щели да забележат "объркване, нарушено равновесие и/или неясен говор", се посочва в доклада. Точното място на падането на Боб Сагет не се споменава.

Снимка: Getty Images

След направената през януари аутопсия съдебният лекар заключи, че Сагет е починал от случаен удар в главата, вероятно от падане назад. Следователите, извикани в луксозния хотелски апартамент, не откриха следи от борба или признаци, че някой друг е бил в стаята на Сагет по време на престоя му. Токсикологичният анализ не показа наличие на забранени вещества в тялото на комика.

Според доклада по чаршафите или покривката на хотелското легло не е имало следи от кръв.

Първоначалният преглед на тялото на Боб Сагет в хотелския апартамент установи, че той има лек оток и малки синини в ъгъла на лявото око. "Нямаше други признаци за какъвто и да е вид травма или нараняване", се казва в доклада.

Шоуменът е намерен от служител на хотелската охрана на леглото си в хотел "Риц-Карлтън" в Орландо на 9 януари, след като не е напуснал хотела и семейството му е поискало проверка на състоянието му.

С жена си Кели

Снимка: Официален профил в Instagram

На място е извикан работник по поддръжката на хотела, за да отвори вратата на апартамента на Боб Сагет, тъй като тя е била заключена отвътре. Въпреки че е установено, че вратата между апартамента на комика и съседната стая е отключена, записите на електронните ключалки в хотела показват, че никой не е бил в съседство със Сагет от 7 януари - два дни преди да бъде открито тялото му, се посочва още в доклада.

Боб Сагет е най-известен с ролята си в телевизионния комедиен сериал "Пълна къща" и като остроумния водещ на "Най-забавните домашни видеоклипове на Америка".

Малко преди смъртта си комикът, който бил на път в рамките на турнето си, споделя, че се е радвал на топъл прием от публиката в Орландо и курортния район Понте Ведра Бийч.