Фреди Меркюри често е определял Мери Остин като "любовта на живота си", но той имал един навик, който направо побърквал приятелката му.

Вижте снимки на Фреди >>

Фронтменът на Queen има връзка с Мери до декември 1976 г., но тя явно не издържала на ексцентричното му поведение и най-вече на факта, че я "зарязвал" в леглото, за да се отдаде на внезапно връхлетялото го вдъхновение.

В едно интервю Фреди споделя, че имал навика да става нощем и да взима пианото си до леглото, за да композира нова песен и това до голяма степен пречело на любовния му живот.

Тези факти стават ясни от нова книга за легендарния изпълнител, която се казва "Freddie Mercury: A Life, In His Own Words" и в която са събрани някои от най-известните му интервюта и цитати.

Веднъж Фреди Меркюри, който определено е признат за един от най-великите музиканти в света, споделя:

"Една нощ, докато с Мери живеехме заедно, се събудих и една песен не можеше да ми излезе от главата. Просто трябваше да седна и да я напиша. Затова завлачих пианото до леглото, за да мога да стигам клавишите."

Явно Мери е търпяла това положение за известно време, но самият Фреди казва, че да свири на инструменти в леглото наистина си е били прекалено.

Embed from Getty Images

В друго интервю след време той казва:

"Това не продължи дълго. Тя не можеше да го понесе. И не мога да кажа, че съм изненадан. Но вдъхновението просто ме спохожда навсякъде. Идва, когато най-малко го очаквам и проваля сексуалния ми живот. Мога да получа вдъхновение и докато седя във ваната."

Веднъж вокалистът на Queen споделя, че всички негови песни могат да бъдат сложени под етикета "Емоция".

"Става дума за любов и емоции, и чувства. Става дума за настроения. Повечето от песните, които пиша, са любовни балади, в които става въпрос за тъга и болка, но в същото време са фриволни и разказани шеговито. Такава е цялата ми природа, предполагам. Аз съм истински романтик."

Embed from Getty Images

Вероятно е било наистина така, докато този романтик не е решил да влачи пиано из къщата, оставяйки жена си в леглото. Все пак може би затова гениалните музиканти са гениални - защото никога не правят онова, което се очаква от тях. Макар и с риск да опропастят сексуалния си живот.