Израелската актриса Гал Гадот ще се превъплъти в образа на легендата на киното Хеди Ламар в поредица на стрийминг платформата Apple TV+, съобщават ЮПИ и Контактмюзик.

Освен че ще изиграе главната роля, 35-годишната Гадот е и изпълнителен продуцент на поредицата от осем епизода, които ще разкриват част от живота на сочената за най-красива жена в Европа през 30-те години на миналия век. Любопитен факт е, че Ламар не само се е изявявала в киното, но също така е била и изобретател.  

Вижте снимки на Гал >>

Помагайки в борбата с нацистка Германия, тя е създала радиоуправляеми торпеда, управлението на които не може да бъде засечено и заглушено. Ако дистанционно се съобщават координатите на целите на управлението на торпедото на една честота, то врагът може лесно да прихване сигнала, да го заглуши или пренасочи към друга цел, но ако се използва произволен код на предавателя, то може да се синхронизира на такива честоти и приемника. Тази смяна на каналите обезпечава сигурно предаване на информация. Нейният рожден ден - 9 ноември, е обявен за Ден на изобретателя в немскоговорящите страни.

Хеди се е снимала във филмите "Алжир", "Жената от тропиците", "Самсон и Далила", "История на човечеството", в който играе Жана д'Арк.

Предстоящият сериал ще покрива период от 30 години - от бягството на Ламар от родната ѝ Виена преди Втората световна война до падението ѝ в края на 50-те години на миналия век, разкриват създателите му. 

Гал Гадот е най-известна с ролите си на Жената чудо и на Жизел в поредицата "Бързи и яростни". Актрисата е и продуцент на "Жената чудо 1984" - продължението на едноименния филм от 2017 г.

Снимка: Официален профил в Instagram

Израелската звезда създава поредицата за Хеди Ламар съвместно със съпруга си Ярон Варсано чрез компанията им "Пайлът уейв", пише БТА. Сред продуцентите на сериала е Сара Трийм, на която е поверен сценарият.

Стрийминг платформата Apple TV+ стартира през ноември с подбор от оригинални продукции, сред които "Сутрешното шоу" с холивудските звезди Дженифър Анистън и Рийз Уидърпспун, припомня ЮПИ.