"Гладиаторът" и "гост" от киновселената на "Ди Си Комикс" Ръсел Кроу е новото попълнение в звездния актьорски състав на четвъртия филм на "Марвел" за приключенията на бога на гръмотевиците Тор, съобщават редица издания, сред които "Холивуд рипортър" и "Варайъти".

Във филма "Тор 4: Любов и гръмотевици" на режисьора Тайка Уайтити 56-годишният Кроу ще се присъедини към Крис Хемсуърт и Натали Портман, които почитателите на поредицата ще видят в познатите им роли на Тор и Джейн Фостър. Актьорският състав на филма, който трябва да излезе на екран през май 2022 г., включва също Теса Томпсън и Крисчън Бейл.

На този етап не се посочва в каква роля зрителите ще видят носителя на "Оскар" Ръсел Кроу.

Миналата година беше съобщено, че актьорът Крис Прат ще играе Звездния повелител - алтер егото си от поредицата "Пазители на Галактиката", в "Тор 4: Любов и гръмотевици".

В познатите им епизодични роли от третия филм "Тор: Рагнарок" (2017) на асгардски актьори, пресъздаващи версии на Локи, Тор и Один ще се завърнат съответно Мат Деймън, братът на Крис Хемсуърт, Люк Хемсуърт, и Сам Нийл.

Комедийната звезда Мелиса Маккарти наскоро беше фотографирана да снима сцена като злодейката Хела от "Тор: Рагнарок", първоначално изиграна от Кейт Бланшет.

Подробностите около сюжета на "Тор 4: Любов и гръмотевици" се пазят в тайна. Актьорът Вин Дизел, който озвучава Грут в "Пазители на Галактиката", преди време обаче загатна, че персонажи от франчайза ще бъдат "инкорпорирани" в поредицата за Тор.

Режисьорът Тайка Уайтити, който е и съавтор на сценария, сподели, че коронавирусната пандемия му е осигурила повече време да го "доизпипа".