Певицата Глория Естефан разкри, че когато е била на 9 години е била изнасилена от човек, на когото майка й имала доверие, съобщи Асошиейтед прес.

Кубинско-американската суперзвезда говори за първи път публично за насилието и за последиците от него в епизод от шоуто във Фейсбук "Red Table Talk: The Estefans'', излъчено в четвъртък.

"Той беше роднина, но не близък роднина. Беше във властова позиция, защото майка ми трябваше да ме запише в неговото музикално училище и той веднага започна да й казва колко съм талантлива и как се нуждая от специално внимание. Тя смяташе, че имаме късмет, че той ми обръща такова внимание", каза певицата.

Естефан, която е родена в Куба и се мести в Маями, Флорида със семейството си като малко дете, направи разкритието в шоуто, в което участва и телевизионната водеща Клеър Кроули. В епизода "Предадени от възрастни, на които имаме доверие", тя сподели, че била изнасилена като дете от свещеник.

В присъствието на дъщеря си Емили Естефан и племенницата Лили Естефан, певицата каза, че "93 на сто от насилените деца познават и имат доверие на насилниците си и аз знам това, защото съм една от тях".

Тя не каза името на насилника си, но сподели как се опитвала да го спре. "Казах му - това не бива да се случва, не можеш да правиш това". А той отвърна: "Баща ти е във Виетнам, майка ти е сама и ще я убия, ако й кажеш", каза Естефан. "Знаех, че това е лудост, защото нито за момент не съм си мислила, че всичко това се случва по моя вина. Знаех, че този мъж е луд и затова си мислех, че може наистина да нарани майка ми".

Естефан разкри, че заради преживяното косата й започнала да пада. Един ден не издържала, отишла посред нощ при майка си, събудила я и й разказала какво се случва. Майка й съобщила в полицията, но оттам я посъветвали да не повдига обвинения, защото страданието, което щяла да причини на детето си при свидетелските показания, щяло да е още по-вредно.