Рождените дни са може би най-значимите празници в живота на човек, ето защо традицията повелява той да ги посрещне в компанията на своите най-близки хора - тези, заемащи специално място в неговото сърце, чието присъствие превръща събитието в наистина незабравимо изживяване. Точно както наскоро стори Глория, която неотдавна, в разгара на жаркото лято, поднасящо ни все по-високи температури с всяка изминала минута, навърши 48 години. Макар тържеството, отбелязващо хубавия повод да бе преди два дни, едва преди часове певицата реши да качи в личния си Инстаграм профил снимки от него, правейки почитателите си съпричастни с нейното щастие.

Всъщност няма никакво съмнение, че звездата на компания "Пайнер" дълго ще си спомня тазгодишния си празник, тъй като в неговото навечерие тя сбъдна една от големите си мечти, а именно да се качи на една сцена с легендарната балканска изпълнителка Фахрета Яхич, по-позната със сценичния си псевдоним Лепа Брена. В свой пост, споделен във вечерта на съвместната им изява, родната поп фолк звезда признава, че е копняла за този миг от съвсем малка. И ето, че сега той настъпи, а тя премина през него със стил, облечена в ефектна снежнобяла рокля тип "сако" с дълги ръкави, завършващи с ефирни пера, дълбоко V-образно деколте, покрито с прозрачен тюл, който е обсипан с блестящи камъни, и висока странична цепка на спускащата се до земята пола, разкриваща единия ѝ крак.

Вижте снимки >>

"Бях дете, когато се влюбих в песните ѝ! Сега пях с нея на една сцена! Велико преживяване бе за мен! Да си благодарен е в основата на моите успехи, а аз съм благодарна за всичко, което ми поднася съдбата!", написа Глория към тяхна обща снимка, на която 60-годишната ѝ колежка носи предизвикателна къса червена рокля с множество тесни ленти, минаващи през нейните раменете и едва прикриващи дълбокото ѝ деколте.

След участието брюнетката сподели с последователите си във виртуалното пространство причините, поради които, за разлика от повечето дами, притесняващи се от напредването на своята възраст, очаква с нетърпение настъпването на датата, бележеща появата ѝ на този свят.

"Обичам рождените си дни! Това е най-хубавият и специален ден за мен в годината! В навечерието на моя рожден ден искам да си пожелая да съм здрава, за да мога да мога да сбъдвам още от мечтите си, а аз умея да мечтая! И колкото повече блянове имам, толкова повече ми се сбъдват!

Споделени мигове със семейството и приятелите ми и още хубава музика да правя за моята публика! Ето за тези мигове искам да продължа напред, безценно е и ми е нужно като въздуха!", гласи нейното послание.

Преди няколко часа тя качи поредица от изображения, разкриващи подбрани мигове от тържеството, на което са се вдигали наздравици в нейна чест. От тях става ясно, че този път сред гостите не са били много от останалите представители на индустрията, в която се изявява рожденичката. Разбира се, както и сама отбеляза, най-значимият човек на събирането е била внучка ѝ Галина, която е била доведена от майка ѝ Симона Загорова. На кадрите обаче отсъства бащата на детето - полицаят Даниел Милушев. Още откакто той се събра с дъщерята на Глория, редица медии започнаха да твърдят, че отношенията между него и изпълнителката на "Крепост" не са така гладки, но Глория никога не е коментирала темата.

Сред присъстващите обаче се откроиха майката на певицата - Стефка, брат ѝ Николай, гримьорът Мис Бони, както и колежките ѝ Тони Дачева и Нелина.

Галина Пенева Иванова, по-позната като Глория, е родена на 28 юни 1973 г. в град Русе. Тя има брат, който носи името Николай. Баща ѝ Пенко свири на кавал, а майка ѝ Стефка изпълнява народни песни. Нейния талант бързо привлича вниманието на учителя ѝ по музика, който остава очарован от гласовите ѝ възможности. Така в четвърти клас тя се присъединява към хора "Дунавски вълни".

По-късно обаче родителите ѝ се развеждат и тя се мести в градчето Две могили, където всъщност завършва средното си образование с направление "Механизатор в растениевъдството", като придобива свидетелство за МПС - категория С.

През 1991 г. оркестър "Извор" я кани за тяхна певица, а година по-късно заминават да работят в Черна Гора. Но след като се завръщат в родината, Глория ги напуска и с още трима музиканти създава собствена формация, наречена "Лира". В началото изпълнява хитове на Георги Христов, Лили Иванова и Лепа Брена, а постепенно започва да пее и песни на Уитни Хюстън, Марая Кери и Мадона. Първият си албум записва при Максим Горанов от "Диана Експрес", който впечатлен от уменията ѝ. Всъщност, тя пише текстовете на всички песни, като композира 7 от тях.

Първият ѝ хит "Нека останем приятели" е издаден в сборна касета на фирма "Фолктон". Съдбоносната ѝ среща със Митко Димитров и жена му Мария се осъществява благодарение собственикът на "Перфект аудио-видео" - Продан Йорданов. Глория се запознава със съпрузите във фоайето на хотел "Велико Търново". Но въпреки че харесват записа ѝ, те не са убедени, че ще се намерят слушатели за песни, възпяващи майката, бащата и децата... Младата изпълнителка обаче е категорична, че няма да направи компромис с творчеството си.

През 1994 г. излиза дебютният ѝ албум "Щастието е магия", който се радва на огромен интерес. По данни, легално са продадени 170 хил. бройки от него, а пиратските му копия надхвърлят половин милион.