Срещу Кание Уест се изправиха групи, защитаващи евреите, а поводът е обидна песен, която рапърът пусна наскоро.

Говорител, който се обърна в защита срещу поругаването на еврейското общество заяви пред TMZ: "Във време на нарастващ антисемитизъм по света, е отвратително да видим как Кание използва платформата си, за да насажда омраза към евреите." Той добави също, че "унизителните текстове не са изненадващи, като се има предвид източникът", който определи като "непокаял се антисемит и явен женомразец".

Междувременно Ричард Хиршхаут, говорител на Американския еврейски комитет, глобална организация за защита на еврейския народ, също изрази гнева си пред таблоида, като коментира, че антисемитските изяви на Йе са "особено жалък и тъжен опит да обижда". "Да подклажда пламъците на антисемитизма и да разпространява такава жлъч сред милионите си последователи, особено в този напрегнат и опасен за еврейската общност момент, е непростимо", добави Ричард.

Освен Кание, и Крис Браун бе обвинен в антисемизъм. Двамата бяха заснети в клуб в Дубай как танцуват на вулгарната песен и си припяват. Тя е от новия албум на рапъра, който записа в Близкия изток с неговия колега Ty Dolla $ign.