Гуинет Полтроу подтикнала бившия си съпруг Крис Мартин да се събере с Дакота Джонсън.

Вижте снимки на Гуинет и съпрузите ѝ >>

Смята се, че фронтменът на Coldplay е преосмислил връзката си със звездата от "Петдесет нюанса сиво". Те се разделиха през юни, след като се срещаха 20 месеца. Сега става ясно, че всъщност Гуинет, която има 15-годишна дъщеря Епъл и 12-годишен син Моузес от Крис, е подтикнала бившия си съпруг да даде нов живот на връзката си с Дакота, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.

"Гуинет ги подтикна да го сторят - заяви източник, цитиран от "Ю Ес уикли". - Тя е щастлива, ако Крис е щастлив. Тя иска най-доброто за него."

46-годишната Полтроу, която сега е омъжена за Брад Фалчък, и 42-годишният музикант останаха добри приятели след развода си през 2016 г. Те взаимно се подкрепят в новите си романтични връзки, а Крис дори се присъедини към Гуинет, децата им и новия ѝ съпруг за ваканция по време на медения месец след сватбата ѝ с Брад.

"Крис и Дакота имат близо двугодишна връзка, но по-рано тази година започнаха да се отчуждават един от друг - поясни източник от обкръжението им. - За хората около тях бе ясно, че връзката им е прикючила, но нещата се променят и Крис и Дакота се събраха. Той прекара два хубави месеца, като през този период взе участие във фестивала Гластънбъри в Англия. Те започнаха да си липсват един на друг и сега вдъхват нов живот на връзката си."