Принц Хари и съпругата му Меган показаха новородения си син.

Вижте снимки на щастливото семейство >>

Бебето с тегло 3,26 килограма се появи на бял свят в ранните часове на 6 май. Синът на принц Хари и Меган е седми поред наследник на британския престол и осми правнук на 93-годишната кралица Елизабет II.

"Майчинството е магия... Невероятно е, имам до себе си двамата най-добри мъже в света!", каза пред журналистите Меган - видимо уморена, но много усмихната. Тя сподели, че бебето е много спокойно и добави: "Той е просто мечта".

Съпругът й, който по време на цялата среща с медиите беше много неспокоен и буквално не можеше да си намери място, коментира, че като родители той и жена му се променят всеки ден.

"Родителството е нещо страхотно", подчерта Хари, като се пошегува, че бебето се е метнало на него и има "малка брада".

Членове на кралското семейство вече изразиха радостта си от появата на момченцето, чието име все още не е оповестено. По-късно днес кралица Елизабет II се очаква да посети новородения си правнук.

Снимка: БТА

Принц Хари сам съобщи пред журналистите за раждането на сина си, като добави, че е присъствал на раждането, за което не се съобщава къде се е случило. Според някои британски медии Меган е родила в дома си, други са на мнение, че херцогинята е била настанена в болница заради преносването на детето си.

Двойката разреши на американския телевизионен канал CBS да излъчи на живо представянето на новороденото си в двореца Уиндзор, заедно с британските медии, което подразни журналистите на Острова.

Момченцето няма автоматично да стане принц, а трябва да бъде удостоено с такава титла от кралицата. Новороденото ще расте в резиденцията "Фрогмор", където от векове не е израснало нито едно кралско дете.