Принц Хари и съпругата му Меган ще се присъединят към кръга от видни оратори, след като са подписали сделка с агенция, с която работи и бившият американски президент Барак Обама, предаде Ройтерс.

Кралската двойка ще бъде представена от базираната в Ню Йорк агенция Хари Уокър, сред чийто оратори са Барак и Мишел Обама, Бил и Хилари Клинтън и Опра Уинфри, каза запознат източник.

Вижте снимки на Хари и Меган >>

Това е една от първите значими стъпки на херцогът и херцогинята на Съсекс да се захванат с платена работа, след като те обявиха през януари планове да водят по-независим живот и да се самофинансират. Съгласно договора знатната двойка ще изнася лекции, фокусирани върху половото равенство, расовата справедливост, околната среда и менталното здраве, предава БТА. Двойката ще участва в дискусии с модератор и ще произнася речи пред синдикални асоциации, корпорации и на други форуми. Хари и Меган ще говорят на различните прояви заедно или индивидуално.

Този род дейност е доходоносна за знаменитостите в Северна Америка, които могат да спечеля шестцифрена сума дори за една проява.

По-рано през седмицата принц Хари и Меган посетиха организация, работеща за подобряване на живота на хора, които са били лишени от свобода. Двойката, която живее в САЩ, откакто официално се оттегли като краските си задължения т.г., прекара вторник следобед в "Homeboy Industries" в Лос Анджелис. Те сложиха маски за лице и работиха в кафенето и пекарна, като помагаха за приготвянето на храна, присъединявайки се към екип, приготвящ храна за уязвими хора по време на пандемията COVID-19.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Homeboy Industries (@homeboyindustries) на

"Homeboy Industries" се управлява от отец Грег Бойл. Говорител казва, че Хари и Меган са разговаряли с него за движението за расова справедливост. Отец Бойл работи в тясно сътрудничество с бившето училища на Макръл - "High School Immaculate Heart", към чиято готварска работилница Меган и майка ѝ Дория се присъединиха първоначално преди почти 20 години.

"Херцогът и херцогинята се посветиха на мисията на "Homeboy", приветствайки всички хора в общност, в която расата няма значение, а единствено любовта. Целта ни е да допринесем за благополучието на семействата и общностите. За тях "Homeboy" е перфектен пример за това как съпричастността, добротата и състраданието могат да променят света", споделя близък до двойката източник след посещението им.